søndag 26. juli 2009

Fagerhøiløpet 2009

Fagerhøi ligger på Peer Gynt-veien et stykke innenfor Skei (en god del lengre enn jeg regnet med), og det så mørkt ut ift å rekke starten... Møtte Per B og Rune S som var klare som noen egg. Disse gutta har løpt her før, og hadde strategi og taktikk klar. Selve løypa er ganske tøff med en god del stigning (se Polar-kurve). Ca 13 km lang. Løypa går på noe sti, litt myr men i hovedsak på grusvei. Klarte ikke henge på Rune S, men kom inn på 56:10 - 1:48 bak Rune. Det ble 5 plass i klassen. Etterpå spiste vi rømmegrøt og spekemat - det hører med på fjellet! Ikke helt fornøyd med gjennomføringen, følte meg ikke spesielt sterk og syns litt synd på meg selv de siste kilometrene.

Lærdom: Faktisk sjekke hvor løpet er FØR løpsdagen.




lørdag 4. juli 2009

Jølster Maraton 2009

Hadde sett frem mot Jølster Maraton, som jeg hadde hørt mye bra om. Løypa går langs Jølstervatnet og er nærmest paddeflat med unntak av ei lita kneik første kilometren. Tok sikte på halvdistanse, og ankom Jølster dagen før. Sjekket inn på Jølster Hotell som er et tradisjonsrikt (les: slitent) hotell strategisk plassert ved elveoset.

Løpsdagen opprant med sol og varme. På start var det nok 28 grader, og jeg sørget for å drikke masse helt frem til startskuddet gikk. Kjente raskt at kroppen ikke fungerte 100%, selv om det så ut som størsteparten av startfeltet hadde enda mer problemer enn meg. Utover i løpet ble varmen stadig mer trykkende. Så flere maratonløpere (som startet i Jølster og rundet halvløp der vi startet) som stakk vinkelrett ned i fjorden for å avkjøle seg. Vi halvmaratonløpere tok oss ikke tid til slik.

Arrangørene hadde satt opp ekstra væskestasjoner så tilbudet om drikke var utmerket. Samtidig var det ikke å komme unna at det var voldsomt varmt. Noen vannspredere var satt ut og ga noen sekunder avkjøling... De siste par kilometrene var blant det varmeste jeg har opplevd, og det må ha vært godt over 30 grader. Polaren viser en maks temp på 35 grader! Neppe helt riktig det var VARMT! Kom i mål på 1.32.17, og det holdt til 2 plass i klassen og 5 plass totalt. Fornøyd med plasseringen selv om jeg skulle ønsket tiden under 1.30.

Lærdom: Veldig lurt å drikke nok. Jølster er en rekordløype. Skal dit igjen, ja.