Fart mellom 12.5 og 17,5 km/h på mølla, flatt (0 grader stigning).
Kom gjerne med kommentarer!
Forfra og bakfra:
Bakfra, med koordinatsystem:
Alt, inkludert sideveis:
Kom gjerne med kommentarer!
Forfra og bakfra:
Bakfra, med koordinatsystem:
Alt, inkludert sideveis:
Hei,
SvarSlettVanskelig å kommentere på basis av en dårlig video. Filmingen fra sida burde ha vært minimum fra hofte og ned, og den burde vært i et program der det er mulig se bilde for bilde.
Jeg reagerer egentlig mest på at du i din omtale av zoot sier at du konstant bruer 5mm hælinnlegg for å avlaste akilles. Dersom du sliter med akilles så er en slik "løsning" garantert å forlenge og forverre problemet.
Jeg aner ikke hva slags sko du løper med til vanlig, men basert på det lille jeg kan se av videoen så lander du på hælen (det ser du egentlig kun med god filming fra sida) og det tyder ofte på at du er vant til sko med oppbygd hæl.
Kutt ut hælinnleggene som bidrar til å forkorte akillesen din, kjør eksentrisk belastning på akilles 3x10(15)x3 pr dag så vil du iallefall få mer elastisitet i akilles.
Hei, og takk for tilbakemelding.
SvarSlettSkjønner hva du sier. Har slitt med akilles/Haglunds hæl i halvannet år, har funnet at hælinnleggene reduserer irritasjon og betennelsestendenser. Først nå er jeg rimelig smertefri. Men ser at hælinnlegg kan medføre kort akilles på sikt, og at tøyning er mere permanent løsning.
Har du en beskrivelse av hvordan øvelsene skal utføres?
Hei,
SvarSlettVeldig bra at du er nysgjerrig på din egen teknikk. Hva leser du selv ut av videoene?
En god beskrivelse av gjennomføringen av eksentrisk trening finner du her: http://www.olympiatoppen.no/fag/helse/helseavdelingen/fysioterapi/achillesrehab/media3089.media
De fleste akillesproblemene er knyttet til enten en forkortet sene pga sko med oppbygd hæl eller at det gror fast vev i festet som rett og slett må "slites av" ved eksentrisk trening. Dette vevet gjør akilles imobil og stiv.
Jeg er selvfølgelig flink til å gi råd til andre, men jeg er for dårlig til å gjøre eksentrisk trening selv:-)
geir
Jeg sliter skoene på utsiden - dette var spesielt ille da hælen plaget meg mest, jeg sparte hælen ved å lande (overdrevet) på lilletåa og rotere fotbladet innover. Dette har blitt bedre når smertene i hælen har blitt borte, men har fortsatt tendensen med å lande på utsiden av foten.
SvarSlettDet ser ut som selve frasparket mitt avvikles rett bakover - ser riktig ut i mine øyne.
Men på videoen ser jeg et par-tre ting:
1. Fotbladet vinkles (for) mye utad når foten trekkes frem etter fraspark. Ikke nødvendigvis noen stor og energikrevende feil, men jeg tenker at dette kan være indikasjon på noe annet - f.eks lav bevegelighet i rygg, hofte eller bekken - og så må knær/ankler kompensere med noen snåle bevegelser.
2. Sett fra siden kan de se ut som jeg burde ha mer bevegelighet i hofteleddet - rett og slett føre frasparket enda lengre bakover. Mulig tøyning kunne hjelpe her? (er dårlig på tøyning - både før og etter trening). Alternativt mer rotasjon i nedre del av ryggen?
Summa summarum tror jeg at jeg mangler bevegelighet - både i hofte og rygg. Samt for stram akilles :-)
Hei.Dette er interessant. Jeg løp bak deg i Vest-Torpa i vår og la merke til din tydelige forfotlanding. Hælen hadde ca 2 cm klaring i isettet. Det.er ikke mange man ser et slik "gasellesteg" på :-) Men det krever sine legger, både i styrke og senefleksibilitet.
SvarSlettAt ankelen din utoverroterer foten i pendelfasen er ikke viktig å fokusere på. Vi er alle forskjellige. Prøv å se på steget til både gamle Terje Næss og nåværende stjerner som Sindre Buraas og Urige Buta. De har også noe av den samme ankelrotasjonen, og presterer relativt bra. Langdistanseløing må baseres på den enkeltes anatomi.
Det er også antageligvis litt misvisende å terpe teknikk på tredemølle, da teknikken her er litt annerledes enn på bakken. Studier viser at vi på tredemølle løper med høyere stegfrekvens, landing lenger frem på foten og med isettet nærmere loddlinjen enn på bakken. Altså et riktigere steg rent teknisk/biomekanisk.
Tren spesifikt med stigningsløp, koordinasjonsløp, sprunglauf og ulike drilløvelser for å få frem styrke i strekkaparatet til å gjennomføre et kraftig og "avslappet" steg med godt knefremtrekk, god strekk i fraskyvet og løs pendelbevegelse.
Hei Roger og takk for kommentar!
SvarSlettGasellesteg faktisk..:! Veldig fornøyd med den :-)
Hei. Jeg løper sprintdistanser og er derfor svært opptatt av løpsteknikk. Nå er det jo noe forskjell på sprint og langdistansesteg, men ut fra videoen kan det se ut som du binder deg noe i nedre rygg/hofter/bekken - området og at låret løftes aktivt frem i svingfasen. Et viktig prinsipp i funksjonell/økonomisk løpsteknikk er at beinet svinger passivt (og helt avslappet) frem ved hjelp av en lett hofterotasjon skapt av frasparket - og fullført av overkropp/armer. Men i stedet for å legge ut om temaet, anbefaler jeg følgende link til Steve Magness og hans teorier om trening og løpsteknikk.
SvarSletthttp://www.scienceofrunning.com/2010/08/how-to-run-running-with-proper.html