torsdag 30. desember 2010

Matprat

Topp intervalløkt med Per på ettermiddagen, løp 10x2 min bakke, med fokus på teknikk og kontroll. Flott økt, godt å komme i gang med kvalitetstrening igjen!

onsdag 29. desember 2010

Dalborgløpet tredjedag

Vi var 7 løpere som møttes på grusbanen ved Vind for å få en skikkelig løpsopplevelse i romjula. Med minus 7 grader og oppholdsvær var det så ideelle forhold som det var mulig å få i desember.

Tor-Atle og Per tok teten fra start, og Rune, Settar og meg selv la oss i et eget felt lengre bak. Tempoet var ikke for høyt fra start, og både Rune og Settar fant det greit å ligge bak meg i det bølgende, men svakt stigende terrenget fra de første par kilometene.

Ned mot vendepunktet lå jeg fortsatt foran, med Rune og Settar like bak. Passerte 2.5 km på ca 9:53, ikke imponerende fort. Per og Tor-Atle hadde allerede rundet og var på god vei tilbake. Med tight og agressiv runding fikk jeg noen metre på de andre, men det lille forspranget ble fort tatt inn igjen.

Med ca 800 meter igjen gjør Settar et rykk bakfra og får 8-10 meter. Venter på at Rune skal gjøre samme trikset, men klarer å holde han bak. Siste bakken er 200 m lang, og jeg tar ut det siste jeg har av krefter. Tar noen meter på Settar, og kjenner at Rune slipper. Kommer i mål 4 sek bak Settar, Rune omtrent like langt bak meg.

Imponerende tid på Tor-Atle, og en flott avslutning på 2010-sesongen. Takk til alle som stilte opp!


Resultater
Tor-Atle  17:17
Per       18:24
Settar    19:44
Jan Olav  19:49
Rune      19:54
Geir Arne 23:38
Bjørn     24:31

onsdag 22. desember 2010

Romjulsløp på Dalborgen 3 dag kl 12:00

Sesongen 2010 avsluttes med romjulsløp på Dalborgen!



Dato: 3 juledag
Sted: Grusbanen ved Vind
Fremmøte: kl 12:00
Starten går:  ca 12:30.
Premiering: Medalje til bestemann
Temperaturforbehold: Ved ekstrem kulde vil det bli løpt på idealtid. Avgjørelse tas før start.

Vi starter på grusbanen ved Vind, og løper Dalborgveien til enden før vi snur. Distanse ganske nøyaktig 5 km. Løpet ble ifjor vunnet av Tesfaye (17:39) foran Tor-Atle og Jan Olav.


lørdag 23. oktober 2010

Settar, Jan Olav og festligheter

Fikk på nytt deng av Settar i fredagens testløp i Nordlia. Begge var forhindret fra å delta i den offisielle testen 14 dager siden, og avholdt derfor et privat oppgjør fredag ettermiddag for å få en referansetid i den tøffe og kontrollmålte 10 km løypa mellom Nordlia og Gjøvik.

Settar la seg 15 meter foran hele vegen ned til vending, men jeg tok innpå siste metrene før vending. Per stilte opp som kontrollant for å sjekke at vendingen foregikk forskriftsmessig. Passerte 5 km på 18:53, Settar 3 sekunder foran.

Settar økte litt avstanden på 6 og 7 km, men slett ikke mye. Fra 7 km og inn stiger løypa merkbart, og jeg tror begge sliter hardt. Men etter å ha passert 9 km klinker Settar til og forsvinner som en pil, og kom i mål på 38,2x, jeg kom inn på 39.02 eller deromkring.

Ifølge Per stanset skolebussen idet jeg gikk over målstreken, og ungene satt som klistra til vinduet for å se på mannen som sto på knærne med hodet i bakken og siklet - fullstendig utkjørt. Kanskje stakkaren hadde blitt påkjørt? Var etter ryktene grå i fjeset. Ja, ja - bra at ungene får innsikt i 45-åringers tøffe hverdag. Snittpuls 175 (!), max 185.

På kvelden var det Idrettsgalla med kåringer og utmerkelser til lokale idrettshelter, de mest prestisjefylte prisene gikk til Jan Olav Beitemyren (årets prestasjon menn), Marthe Katrine Myhre (årets prestasjon kvinner) og Vidar Kvernvoll (årets jordfreser).

Nordsinni Multiport&Gym gikk av med en overraskende seier i klasse "Årets mediemogul" som eneste nominerte. Hyggelig! Ellers var kvelden preget av god mat, godt drikke og godt selskap - og MYE idrettsprat. Forøvrig: what happens in Vegas stays in Vegas.


Odd Chr vant klassen "Årets nykommer"

onsdag 20. oktober 2010

Rulleski for dummies

Siden arbeidsgiver velvilligst stiller en time pr uke til disposisjon for fysisk trening, ble det bråbestemt at det skulle gås rulleski. Og siden hverken Odd Chr eller meg selv er spesielt drevne innenfor fagfeltet, fant vi det sikrest å prøve oss i umiddelbar avstand til fasttelefon og førstehjelpsskrin med pyrisept.

Det gikk hverken fort eller elegant, og stedlige husmødre kunne rekke å se hele tvshop-reklamer før vi hadde rundet kvartalet. Etter tre kvarter ble vi lei, og øvde oss heller på å se idrettslige ut med utstyret på nakken.


tirsdag 19. oktober 2010

Snøkuten nr 1

Direkteinnslag fra stabsbilen: https://vr.shapeservices.com/play.php?hash=5fe8306f46d138eb6610e3e14b3231c3f19f3e03ac63956c1

Mye Gjøvik-folk på kveldens snøkut - den 6.9 km lange Kaashagarunden. Fin temperatur, men endel vind. Som vanlig mange deltagere på startstreken, pluss en haug med mosjonister spredd omkring i løypa i alle slags aldre og hastigheter.

Settar

Hang med en gruppe med Settar, Rolf og 2 andre løpere de første 3 km. Settar og de to andre la seg foran og dro sakt fra, og jeg la meg foran Rolf. Trodde jeg hadde kontroll på han, men etter ytterligere en kilometer kommer han forbi og drar gruppa sammen med Settar. Jeg klarer ikke følge men taper små metre hele tiden, avstanden blir stadig større de siste 2 km ned mot mål.

Settar har mer krefter enn Rolf de siste metrene og kommer i mål 5-6 sekunder foran, jeg et halvminutt bak. Per får alt til å klaffe, og tar andreplassen med en knalltid rett under 24 minutter - bare 3 sekunder bak vinneren. Ikke helt fornøyd med egen tid, men gledelig at treningskompisene har fremgang!

Vel hjemme ligger det konvolutt fra New York Marathon i postkassa - med en forseggjort velkomsthilsen fra selveste race directoren! De har nok fått med seg at jeg kommer over, ja!

søndag 17. oktober 2010

Fellestransport til Snøkuten

Avreise fra Gjøvik Stadion kl 17:00.
Løpet starter på Veldre kl 18:30.
Garderobe/dusj på stedet.
Kaashagarunden er på 6.9 km, les om fjorårets løp her

Husk:
- Refleksvest
- Penger til påmelding (ca 60,- ?)
- Killerinstinkt og lette bein

Tilbake på Gjøvik rundt kl 20:00.
Jan Olav

tirsdag 12. oktober 2010

10 km i Nordlia

Per, Rune K, far Kvikstad, Morten, Per David og Marthe testet 10km Nordlia for første gang på lørdag. Min forkjølelse satt fortsatt i og jeg valgte å bistå med mellomtider underveis. Løypa går fra Nordlia, følger sykkelstien hele veien mot Gjøvik, vender 5 km rett før Gimleveien - retur samme vei. Virker flat, men faller i realiteten i 3 km, stiger på 4de og deler av 5te kilometer.

Marthe er et kjempetalent, og dro inn 3.plassen i Oslo Maraton på 2.51 eller deromkring med en 3 timers rulleskitur dagen før....!

Marthe (foto kondis), Per og Rune

Rune K var raskest og har dermed pers. på løypa med 35.xx. Per fikk 36.xx og Marthe kom inn ca et minutt etter. Rune og Per måtte legge på over 1 minutt på siste 5 km - sier noe om at traseen faktisk er knallhard. Her kommer vi til å få det mye moro!

Rune S var race marshall og forkjøla han også.

onsdag 6. oktober 2010

Jørgen har ny bestevenn...

Aukland-brødrene har oppdaget Inov-8 X-talon 212. Sjekk http://www.teamxtrapersonell.no/index.php?groupid=1&contentid=1000

Hurra - der sparte vi mye penger ! Hvorfor betale millioner i sponsing når Jørgen reklamerer helt gratis :D Skoene får du til markedets beste pris her....

mandag 4. oktober 2010

Oppgraderer...

I ferd med å avslutte oppgradering av immunsystemet. Har installert siste versjon med støtte for høstens basiller!

søndag 26. september 2010

Debut på maraton

Det var med en god del spenning jeg tidligere i år meldte overgang fra halvdistanse til full maraton under årets Oslo Maraton. Jeg har ikke løpt forferdelig mange lange turer, men jeg har løpt nok til å skjønne at det skjer ting med kroppen etter 25 kilometer eller 3 timer eller hvordan man nå velger å se på det. Det var derfor en ydmyk løper som ikledde seg Gjøvikbanens kollektivtilbud og raklet nedover Hadeland på morgenkvisten.


På festningen var det fullt kaos allerede klokka ti, men fikk pløyd meg igjennom hordene og bemektiget meg startnummerkonvolutt, og offisiell t-skjorte som denne gangen var i nesten passe størrelse. Jeeey. Litt lunken jogging rundt omkring for å varme opp, og snart gikk startskuddet fra et våpen som nok kunne lage et manne-stort høl i skonnerten din hvis du var på feil sted til feil tid i gamle dager. Trangt om saligheten i starten, men etter noen hundre meter var det mulig å se bena sine.

Traff på Rolf B og Dorte F etter en drøy kilometer, Rolf hadde planer om å bli tatt igjen av 3:00-timers gruppa og prøve å henge på. Ikke så mye å si om løpet de første 21 km, prøvde å løpe lett og billig, men hadde ikke en kjempelett følelse i kroppen etter 21 km. Ser stadig snurten av Ingrid Kristansen som er overalt i løypa og heier frem ALLE! Imponerende og hyggelig.

Ut på neste runde begynner tider og hendelser å bli litt uklart for meg, men begynner selvfølgelig å kjenne kjøret. Finner litt energi frem mot 25 km, men så blir det gradvis tyngre. Foresvever meg at jeg løp ganske bra utover mot Skøyen, men splittidene tyder ikke på det egentlig. Tar drikke under brua på Skøyen (ja, det VAR drikkestasjon der), men sliter med å komme i gang igjen.

På ca 38 km hører jeg noe mumling bak meg, og Rolf B durer forbi i god fart. Gjør et fånyttes forsøk på å henge på men, bena er aldeles ferdige.

Kommer meg i mål på 3:06:22. Jeg drømmer om sub 3 timer, men syns at dette er et anstendig resultat på debuten. Bena er mos såklart, men ikke verre enn at jeg var selvgående ned til Oslo S. Måtte av med skoene til mine tog-medpassasjerers glede og undring - en stor, underlig blodblemme åpenbarte seg på venstre tå. En slik har jeg ikke sett før!

Må ha noen dager på å reflektere over opplevelsen, men ser ikke bort fra at det blir flere slike... ikke minst New York Marathon i begynnelsen av november!

Så - hvordan gikk det med gjettekonkurransen vår? Resultatene er som følger:

Per B  1:17:17 (halv)
Rune K 2:46:37 (hel)
Jan O  3:06:22 (-"-)

... noe som summert og kontrollregnet skulle bli 7:10:16. Settar tipset 07:10:25 og bommet med fattige 9 sekunder! VI GRATULERER!!!

torsdag 23. september 2010

Kontrollmålt 10 km på Gjøvik!

Per har pådratt seg ytterligere hoderysting fra passerende naboer og bekjente idet han i ettermiddag har håndgått distansen Nordlia - Gjøvik med innlånt distanseteller fra Vegvesenet. Sånt hjul man triller foran seg. Apparaturet skal visstnok ha en nøyaktighet på 10 cm per kilometer - noe som skulle tilsi pluss minus en meter over en 10.000 meter. Godt nok for meg.




Resultat: en kontrollmålt 10.000 meter på gang- og sykkelstien mellom Nordlia og Gjøvik! Start Nordlia, vending etter å ha passert OA, retur til Nordlia. Første test vil være lørdag 9 oktober kl 10:00! Det er merket på gangveien (med rødt) for hver 500m, og det vil også bli satt opp kilometermarkeringer i form av pinner/vørkje som skal være synlige til vinteren.


Gjettekonkurranse!!!

Samlet tid på meg (hel), Rune Kvikstad (hel) og Per Briskelund (halv) under lørdagens Oslo Maraton??? Legg inn ditt tips i kommentarfeltet...

Den som kommer nærmest vinner en flaske høvelig god vin.

tirsdag 21. september 2010

Kalender testløp høst/vinter

Legger opp til testløp utover høsten og vinteren; innhold vil enten være 3000 meter testløp eller 30 minutter distansetest. Vi ser an vær og føre og blir enige om detaljert program etterhvert. Har lagt datoene slik at vi får god avstand til Snøkuten. Oppmøte Gjøvik stadion kl 10:00.
  1. lør. 9. okt. 2010 - 10 km (oppmøte Nordlia)
  2. lør. 6. nov. 2010 - 3000m bane
  3. lør. 4. des. 2010 - 30 min distanse vei
  4. lør. 22. jan. 2011 - 10 km (oppmøte Nordlia) 
  5. lør. 19. feb. 2011  - 30 min distanse vei
  6. lør. 26. mars 2011 - 3000m bane
Kommer til å kjøre 5 km Romjulsløp på Dalborgen i år også - onsdag 29.12 kl 13:00!

Resultater fra sesongens testløp:

søndag 12. september 2010

Å koble huet til beina

Stockholm halvmaraton i går... Rakk såvidt 8-flyet etter en stygg forsovelse, og rakk også frokosten på hotellet på Slussen rett utenfor Gamla Stan. Etter en liten sight-seeing i den flotte bydelen rakk vi en time på køya før løpet startet kl 16.

Har hatt mange gode treningsøkter siste tida, og planen var defor å prøve å se 1:21-tallet - persen er på 1:22:52 fra Fredrikstad i april. 1:22:00 betyr 3:53/km, og planen var dermed å åpne på 3:50.

Startet i B-pulja klokka 16 blank, ble sluppet inn i startboksen rett bak eliten så jeg kan ikke klage på utgangspunktet. Starten gikk greit uten spesiell dramatikk. Flott løpevær med 16-17 grader, overskyet og nesten ikke vind.

Hadde satt opp Garmin-klokka med "virtuell partner" som viste om jeg lå bak eller foran skjema til 3:50, fungerte glimrende. Viser hvor langt man ligger foran eller bak et gitt tempo - i tid eller distanse! Bena kjentes ok de første kilometrene, men de var ikke fantastiske. Tempoet er høyt og passerer 5 km på 18:52. Ser i ettertid at dette er 3:47 min/km - altfor fort!

Ballongguttene med 1:20 på ryggen siger fra meg, og jeg klarer ikke holde ryggene deres. Prøver å roe litt ned på neste 5 km, passerer 10 på 38:50, noe som gir akkurat 4 min/km på denne strekningen. Kjenner at dette ikke er dagen, sliter med å finne det lette gode steget. Blir sakte fraløpt av de rundt meg...

Bruker 20:55 på neste 5 km, sliter fælt. Bena vil ikke og pusten er tung. Resten av løpet blir en kamp der jeg stadig taper terreng og etterhvert innser at både målet om 1:21 og pæsj ryker. Ender til slutt på 1:25:27. Dette gav 196-plass totalt og 19de plass i aldersgruppen. Egentlig ganske bra når jeg tenker meg om, men hadde nok tjent mye på å kontrollere starten bedre, bikket over på syresida denne gangen. Neste gang skal jeg skru hodet bedre fast til bena.

Svenskene kan å arrangere både ski- og gateløp, funksjonærer og tilskuere er vennligheten selv. Moro å være med (selv om det var en tung dag på jobb). Kilometertider (litt optimistiske tider, GPSen viser litt mer distanse enn faktisk løpt):

1 00:03:43
2 00:03:34
3 00:03:49
4 00:03:46
5 00:03:36

6 00:03:49
7 00:04:02
8 00:03:59
9 00:04:00
10 00:03:51

11 00:04:00
12 00:04:01
13 00:03:54
14 00:03:45
15 00:04:07

16 00:04:11
17 00:04:09
18 00:04:18
19 00:04:15
20 00:04:09

21 00:03:55
22 00:02:26

tirsdag 7. september 2010

Ei god økt

5 stykker deltok i kveldens fellestrening. Siden kun Settar hadde terrengsko ble det løping på bane. Et par stk hadde ikke prøvd Yasso 800, derfor ble det slik. Planen var 2:50 tempo. Settar og jeg holdt som vanlig godt følge gjennom økta, og mine tider på 800-metersdragene var:

1: 2:47          6: 2:49
2: 2:49          7: 2:42
3: 2:47          8: 2:42
4: 2:45          9: 2:44
5: 2:45        10: 2:43
Snitt 2:45

Tok noen sekunder på 2:50-skjemaet for hvert drag! Fornøyd, en forbedring på 6 sekunder siden 10 august! Yasso 800 er skikkelig god trening, seigere og tøffere enn 6x1000m. Syns nå jeg.

Nå slappe av. 10 drag er en kamp.

søndag 5. september 2010

Fin søndag - ny langtur

Rolig langtur hjemmefra og opp til Vind, deretter på kryss og tvers på impuls. Tilbake på Vind etter ca 2:15. Løp deretter 5-km'ern over Dalborgen i 4:13-tempo - tungt, men nyttig.

Ute i snaut 2:50, fikk unna 26 km. God maratontrening...



mandag 30. august 2010

Langtur

Mens resten av verden hutret under pledd eller spylte nedgrisede sykler etter lørdagens regnfylte Birkebeinerritt, valgte undertegnede å ta joggeskoene fatt. Planen var en rolig og lang tur i varierende terreng.

Løp starten på Vinds klassiske 13 km, men valgte å stikke over RV4 ved Breiskallen og løpe i retning Skumsjøen. Litt mer asfalt enn jeg hadde planlagt. Fortsatte rundt Skumsjøen på grusvei, løp samme trase som på klassikeren "Skumsjøen Rundt" som går av stabelen senere i høst. På veiens høyeste punkt regnet det vannrett og jeg ble bekymret om mobilen ville overleve turen.

Fryktelig sliten rundt 3 timer/30 km - selv om tempoet var lavt hele veien. Kom hjem etter ca 3:45 og 35.5 km totalt. Ble momentant iskald - og slet meg gjennom dusjen og inn i to lag med ull. Litt drikke og mat hjalp på.

Har begynt å bruke Garmin Forerunner 310XT - en riktig fin gadget! Se kartet under...

mandag 2. august 2010

Trollveggen Triathlon 2010

”3..2..1... GÅÅÅ!”. De første deltagerne stuper ut i vannet fra brygga i Åndalsnes og jeg tripper med mølja ut for bryggekanten. Vannet er mørkt og kaldt da jeg tar de første crawltakene ut mot den gule bøya et par hundre meter ute i Isfjorden. Gule bøyer - og gule badehetter. Må stadig ta peiling for å sjekke at jeg ikke følger en villfaren badehette... Første del av løypa var 2 x 600 m svømming og vannet var i følge arrangøren 12 grader – men det kjentes varmere.

 Start

Trollveggen Triathlon ble startet i 2009 med Richard Merlid som drivkraft. Med svømming i Isfjorden, sykling opp nasjonalklenodiet Trollstigen og løping opp Stabbeskaret til toppen av Trollveggen. I 2009 ble løpet avholdt i et fantastisk vær med om lag 25 deltagere, i år hadde den eksplosive triathlon-interessen medført at løpet var fulltegnet i april med 100 deltagere!


Opp fra vannet
Det regnet tidvis friskt i timen før start, og det ble besluttet at det skulle benyttes alternativ løpstrase på asfalten i retning Valldal i stedet for å løpe i terrenget opp til Stabbeskaret. 5 meter sikt på fjellet ville gjøre det uforsvarlig å trekke tynnkledde triatleter til fjells selv om arrangøren hadde gjort et stort arbeid med merking av løypa med plastbånd og skilt. Denne beslutningen støttes fullt ut.

Mine treningsforberedelser i forhold til triatlon har vært svært mangelfulle på både svømming og sykkel i år, men jeg synes svømmingen gikk ganske greit. Etter å ha rundet andre bøye var jeg snart oppe på kaia for å gjøre den obligatoriske vendingen før andre runde av svømmingen. Andre runde gikk også greit, selv om manglende svømmetrening gjorde nakke og skuldre rimelig ømme mot slutten. Kom opp av vannet etter 26 minutter.

Ut fra T1

Kom greit i gang på sykkeletappen, som er totalt 22 km fordelt på 12 relativt flate kilometer - opp mot 10 % stigning på mila opp Trollstigen. Været bedret seg raskt og vi hadde en del sol første halvdel. Sliter med giringen når det begynner å bli skikkelig bratt. Vekslet mellom å sitte og stå for å få variasjon oppover bakken… Bilister og bussjåfører var hensynsfulle og gav oss god plass på vei oppover. Etter hvert syklet vi opp i tåka og temperaturen sank merkbart. Holdt følge med en Oslofjording opp hele Trollstigen der vi sakte men sikkert passerte kilometersmarkeringene. Snart er vi oppe på toppen og blir møtt av mannskaper som tok syklene og gav oss T2-kassa med joggeskoene!



Skiftet raskt (?) til joggesko og tok med en drikkeflaske ut på løpeetappen. Oslofjordingen og en blå singlet jeg passerte like før T2 hadde vært enda raskere og lå plutselig noen meter foran. Bena var helt stive og vonde og de første 2-3 kilometerne var aldeles absurde. Passerte sakte men sikkert de forannevnte konkurrenter på vei til veiens høyeste punkt etter ca 2.5 km. Deretter gikk det bratt nedover til vending 5 km. Nå kjentes bena noe bedre, og jeg kunne øke tempoet noe på returen mot mål. Været letnet og vi får glimt av de fantastiske fjellene rundt oss. Passerte et antall løpere på vei inn, og det er deilig å kjenne at løpesteget kommer tilbake mot slutten av løpet.


Kommer i mål på ca 2:25, har ikke sett resultatlister eller splittider enda, men tipper jeg havnet sånn midt på treet. Og så fikk vi Cola og hveteboller etter målpassering. Himmelsk!

Trollveggen Triathlon er utfordrende, gøy og spennende! Anbefales!

Resultater:
1. Eirik Ravnan 1.48.43
2. Øyvind Johanessen 1.53.36
3. Håkon Johanessen 1.53.46
4. Mikael Iden 1.55.58
5. Lars Haugan 2.07.26
6. Lasse Rypdal 2.11.52
7. Stefan Erath 2.12.05
8. Gustav Iden 2.16.23
9. Øyvind Chr. Rohn 2.16.42
10. Øyvind Slørdahl 2.17.15

11. Marthe 2.19.47
12. Torodd Lybeck 2.19.51
13. Matthew Rix Whiting 2.20.12
14. Runar Brøste 2.21.36
15. Morten Jystad 2.22.25
16. Ronnie Lyng Sneisen 2.22.42
17. Svenn-Ivar Svendsen 2.22.54
18. Torstein Stokkenes 2.23.16
19. Christian Buer 2.23.47
20. Maartin Boting 2.24.24

21. Finn Thorer Kjos 2.24.59
22. Kaj-Andre Sæther Døving 2.25.08
23. Jan Olav Endrerud 2.25.16
24. Martin Kristiseter 2.25.28
25. Sigurd Bakke 2.26.40
26. Øyvind Skare Kristoffersen 2.26.50
27. Tore Klokk 2.26.51
28. Kåre Gunnar Bakke 2.27.55
29. Geir Iden 2.28.24
30. Kristian Schiander 2.28.46

31. Titus Fossgard-Moser 2.29.31
32. Henrik Litland 2.29.53
33. Eigil Holst 2.30.02
34. Tor-Johannes Stray Slørdahl 2.30.22
35. Annie Ristebråten 2.30.42
36. Anette Racer-Fart 2.32.58
37. Anne Katrine Gamre 2.33.39
38. Ole Johan Sæther 2.34.33
39. Espen Digernes 2.35.42
40. Jan Ketil Vinnes 2.35.46

41. Tom Erik Heimen 2.37.44
42. Lars Kavli 2.39.01
43. Ann-Kristin Lien 2.41.27
44. Jon Asle Døving 2.41.27
45. Marius Brun Haugen 2.43.09
46. Rolf Kleppestø 2.44.47
47. Geir-Erik Myhrvold 2.48.10
48. Sjaak Stevens 2.51.24
49. Amund Amundsen 2.51.29
50. Ole Lillevik 2.52.26

51. Magnus Årøen 2.52.26
52. Leif Kylling 2.55.32
53. Ingrid Ravnan 2.55.40
54. Cathrine C. Mediaas 2.57.57
55. Ole Kristian Brattli 2.59.05
56. Morten Brandvold 3.00.18
57. Eirik Kavli 3.00.27
58. Nina Olsen Sørensen 3.01.57
59. Amund Frislie 3.03.40
60. Stian Pettersen 3.10.33

61. Espen Pettersen 3.10.34
62. Kristian Kleiven 3.14.55
63. Helle Lorentzen 3.15.24
64. Klas Vangen 3.24.55
65. Jakob Lieng Jakobsen 3.29.34

tirsdag 6. juli 2010

Yasso 800

Bart Yasso er ikke hvem som helst. Han har løpt utallige maraton og ultramaraton på flere kontinenter, har fullført 5 Ironman, deltatt i Badwater ultramaraton (217 km fra Death Valley til Mt Whitney i juli temperaturer opp mot 55 grader). Han jobber til daglig i Runners World.

Bart har kommet opp med Yasso 800. Yasso 800 er både en variant av intervalltrening OG gir en prediksjon på maraton slutt-tid! Hvordan?


La oss si du sikter mot en maraton sluttid på 2 timer og 50 minutter. Treningen skal da bygges opp slik at man blir i stand til å løpe 10 stk 800 meters drag på 2 min 50 sek (Rundetid 1 min 25 sek). I mellom dragene jogger man rolig like lenge som draget varte - dvs 2 min 50 sek.

Er målet 3 timer og 30 minutter? Løp da 800m på 3 min 30 sek. Jogg rolig i 3 min 30 sek og repeter så mange ganger du klarer. Den dagen du klarer 10 stykker så vet du at motoren er på plass! 4 timer blank: 4 min drag, 4 min rolig jogg. Osv.

Bart anbefaler Yasso 800 en gang i uken, resten av dagene går det i spesifikk maratontrening med langturer i helgene, og plenty med rolige løpeturer. Masser skriverier på nettet om dette - mange har tydeligvis tro på Yasso 800!

Har ikke prøvd selv...

søndag 4. juli 2010

1048 dager uten røyk

21 august 2007 var siste dag med røyk for min del og jeg kan i dag feire min 1.048 røykfrie dag! Begynte å røyke sent i livet, under innspurten med diplomoppgaven på NTH! Forbruket økte gradvis over årene og de siste par årene gikk det med en 20-pakning daglig. Nikotin er en sterk gift, sterkere enn de fleste ikke-røykere kan ane.



Røykeslutten gikk greit ved bruk av røykestopp-pillen Champix - men likte ikke zombie-effekten pillene hadde på meg. Kuttet ut pillene etter noen dager, og lenge før foreskreven kur var fullført. Men var kommet over kneiken og røykesuget ble gradvis borte...

Hadde tenkt å markere røykfrie dag 1000 med et blogginnlegg 17 mai, men det kokte vekk i kålen. Aldri for sent å feire - HURRA!

mandag 28. juni 2010

Rondane 2-dagers

Etter en natt på hytte ved Putten Seter startet Haavard og jeg i rolig tempo på den 5 km lange grusvegen mot Høvringen. Med lett oppakning som kun inneholdt det aller mest nødvendig: skifteklær, en solid matpakke, en neve Snickers og New Energy-sjokolade, litt drikke og en SPOT II GPS meldingssender (se tracket her).

Fra Høvringen fulgte vi stien rake veien nordover i stigende terreng. Terrenget ble mer og mer karrig og tåka lå tungt nedpå der vi passerte Sletthøe (1576m). Her var det en trolsk stemning der vi tidvis bare kunne skimte en eller to varder videre. På nordsiden av Sletthø passerte vi de første snøområdene som kunne forseres uten å synke særlig nedi.

Løypa dreide nordøstover og gikk etterhvert over i flatere terreng og tilslutt falt det nedover mot Skortbekken. Lite bruer i distriktet og det var bare å krysse bekken med vann til anklene. Friskt til å begynne med men det ble fort lunkent igjen. Vi hadde nå vært ute i drøye tre timer og fant ly i ei verkstedbu i steinbruddet under Storrvassberget der vi tvang i oss et par brødskiver hver. Relativt sur vind og tynn løpebekledning gjorde at man fryser bare sekunder etter at man har stoppet å løpe...

Opprinnelig plan var å løpe inn til Grimsdalshytta drøye timen lenger mot nord, før vi satte kursen mot sørvest for å nyte en bedre middag og fasilitetene på Dørålseter. Steinbruddet - Grimsdalshytta - Dørålseter er omlag 8,5 timer i gangfart - ca dobbelt så raskt i løpefart. Etter nesten 3.5 time begynte vi å kjenne kjøret, og valgte å kutte ut Grimsdalshytta til fordel for Haverdalseter som ligger bare 5 km lengre øst.

Som sagt så gjort og vi luntet i rolig joggetempo langs grusveien i retning Haverdalseter. Den lille dalen åpnet seg gradvis, og det var svært så vakkert og vent idet vi skrådde over havnehagen på Haverdalseter og ble tilbudt kaffe og vafler. Jommen hadde de ikke kald Cola også. Er ikke særlig til Cola-drikker, men der og da var det aldeles ok. Polarklokka sa at vi har vært i bevegelse i nesten 4 timer.



Etter rasten fortsatte vi videre østover. Store deler av Haversdalen skulle forseres før vi kan stikke sørover gjennom Dørålsglupen. Vi løp rolig langs Haverdalsåi, måtte gå i de mest kronglete partiene i bjørkeliene. Møtte et parti på 4 turgåere som med dårlig skjult indignasjon betraktet de minimale sekkene våre og ansiktsuttrykkene avslørte skepsis til at vi var riktig vel bevarte. Slike uforutsette samtaler drar opp snitttiden pr kilometer til uakseptable nivåer, og snart var vi på vei igjen. Etterhvert fant vi brua over elva (denne er stri og fullstendig uaktuell å vade) og klatret over.

Dørålsglupen er et trangt skar som forbinder Haversdalen med Dørålsdalen, og skal ta 2.5 timer i gangfart. Vi klarte turen på 1:15 og så snart Dørålseter under oss. Dagsetappe 42 km. DNT er et genialt konsept, og etter dusj (bare 1 tånegl i manko) med forfriskninger kan vi nyte en treretters med enda flere forfriskninger.

Advarsel ved mynttelefonen på Dørålseter
Dagen etter våknet jeg tidlig - kroppen gjør smått vondt på merkelige steder. Kanskje ikke rart etter 6.5 timer i bevegelse dagen før. Det meldte godværet denne dagen lar vente på seg - det er en kald motvind idet vi forlot Dørålseter og fulgte elva Døråla sørvestover. Kroppen kjentes helt ok ut. Etter bare et par kilometer var de tørre og varme skoene en saga blott i en iskald elvekryssing. Vi forlot T-merkede stier for å komme inn Langholet - planen var å klive over øst for Steet og kanskje ta med en topp eller to.

Etter bare en time kjente jeg at venstre kne ikke hang med - en til nå ukjent smerte på utsiden av venstre kne. Begynte å gå for å avlaste kneet, men smerten ble sterkere for hver stopp og forsvant noe når jeg holdt meg i bevegelse. Løping var utelukket. Ikke bra. Vi var fortsatt midt inne i Rondane, og en retur til Dørålseter virket både uheroisk og lite praktisk. Så jeg fortsatte.

Langholet er en uhorvelig lang u-dal som består av stein. I alle størrelser. Hoppet og hinket bortover mens vi så en stein- og snøkledd vegg som sperret dalen i sør. Haavard hadde vært her før og bekreftet at joda - det er der vi skulle over. Kom etterhvert til foten av brattveggen og spiste niste og drakk saft i en ufyselig kald vind før vi startet klyvingen. Måtte etterhvert krabbe på armer og bein for å komme opp på toppen (ca 1800m?). Et kaldt, men vakkert syn møtte oss på toppen der vi fikk se store deler av Rondane i sol.

På sørsiden var det le og mer trivelig, men nedstigningen på sørsiden gikk med museskritt i et stupbratt terreng på et latterlig dårlig underlag av løse steiner og grusmasse. I bunnen måtte vi forsere nok en kilometer med grov kampestein før vi kunne ta oss ut av Kaldbekkbotn og skjære sørvestover i retning av Peer Gynt-hytta. Endelig kom sola også.

Etter 5 km nådde vi Peer Gynt-hytta som dessverre ikke var åpen enda, var kraftig sugen på en god kopp kaffe. Kneet gjorde nå såpass vondt at jeg valgte å ta den korte veien rett vest mot Høvringsvatnet mens Haavard fullførte frem til Putten og hentet bilen. Etter 50 minutter i svært rolig tempo kom jeg frem til Smuksjøster ved Høvringsvatnets bredd. Her ble jeg møtt av kvinner i bunad, og var meget fornøyd med mottagelsen. Etter å ha bukket meg gjennom resepsjonen forsto jeg at det pågikk et bryllup og at presangene på gavebordet ikke var til meg. Kjøpte en forfriskning til trøst og satte meg i solveggen og nøt livet mens jeg ventet på Haavard... Dagsetappe snaut 30 km.

SPOT II fungerte glimrende, og viser gode egenskaper selv i bratt norsk fjellterreng. Klarer stort sett å melde posisjonen hvert 10de minutt. Slekt og venner fulgte med og kunne følge oss gjennom de to dagene. Se kart på http://bit.ly/freskspot2. Det er helt klart en ekstra trygghet å ha en slik enhet med seg i sekken - skulle uhellet være ute så har man en god sjanse til å bli funnet. SPOT II er enkel å bruke, slår på om morgenen (en knapp), aktiverer Track Progress dersom du vil (en annen knapp) og legger den i lomma eller i topplokket på sekken. Lett å betjene - lett å bære. Anbefales!


Alt i alt var dette en meget positiv opplevelse og frister til gjentagelse. Kneet er på bedringens vei - det samme er en sinnsyk stølhet i begge bein - særlig fotbladene. Neste gang blir det noe kortere dagsetapper - og lengre pauser underveis.

torsdag 24. juni 2010

Rondane neste

Helgen er avsatt til ekspedisjon i Rondane, der planen er å lunte rolig rundt i fjellheimen i to samfulle dager.  Det blir minimal oppakning, rolig tempo og forhåpentligvis godt vær. Starter fra Putten sæter tenker å dra nordover på fredag i rolig tempo, overnatte på en betjent DNT-hytte (Dørålseter?) med alle fasiliteter og lunte hjemover på lørdag...

Har akkurat tatt inn SPOT på fresk.no, og benytter såklart sjansen til å teste apparatet... SPOT er kort fortalt en liten GPS- med satellittbasert meldingssender som kan fortelle familie og venner at du er i form og har det bra på dine store og mindre ekspedisjoner. En genial duppedings som også inneholder en SOS-knapp. Trykker man på denne knappen vil en alarmsentral i USA prøve å ringe til deg og dine registrerte nød-kontakter. Kan det ikke avkreftes at en nødsituasjon foreligger kontaktes nasjonal redningstjeneste og snart har du en Sea-King hengende over hodet...

SPOT har også Track-modus, og kan oppdaterer posisjonen hvert 10de minutt på et Google map. Følg med i Rondane på denne linken!

søndag 30. mai 2010

Terrengløp i Redalen

Etter noen traurige uker med vond hofte og usikkerhet rundt årsakssammenhenger går det heldigvis i riktig retning. Dro til Redalen på 5 km terrengløp sammen med Per og Rune i ettermiddag. Var innstilt på å utsette beslutning om å løpe til tett oppunder start. Under oppvarming kjentes det greit ut, og vi løp gjennom løypa i god tid før start.


Traseen starter med en frisk spurt over fotballbanen for å posisjonere seg på de første 500m - der det er smalt, og i praksis umulig å passere. Etter hvert går løypa over på bredere stier og røffe skogsbilveier som krever et våkent blikk og en sikker fot. Mellom 2 og 3 km stiger løypa kraftig i en serie større og mindre kneiker, noe som gjør løypa også til en teknisk utfordring. De siste 2 km er raske og går på grusveier og stier i fallende terreng ned mot mål og ender i en avsluttende spurt over fotball-plassen. Torbjørn Stalsberg innehar løyperekorden med 16:48.

Hadde et ok løp, og kom inn på 19:11 etter en grei - og aller viktigst SMERTEFRI gjennomkjøring. Mangler kvalitetsøkter siste måned, så det skal være mulig å kutte tiden med litt fornuftig trening fremover... Rune S er i siget, og senket tiden sin med 23 sekunder fra forrige søndag. Meget bra. Per sto over konkurransen, hadde tråkket over og tok ingen sjanser i så måte.

Kondis-artikkel her

torsdag 27. mai 2010

Du vet du er en løper når...

Du vet du har blitt en ekte løper når...
  • du seriøst vurderer å operere vekk samtlige tånegler. De skaper jo bare problemer allikevel.
  • bikkja gjemmer seg når du rasler med båndet for å ta en kort kveldstur.
  • du har en skuff med medaljer og merker som du ikke riktig får deg til å kaste.
  • du svarer "45-49 år" når noen spør deg hvor gammel du er.
  • du betrakter tiden mellom 08:00 og 16:00 som restitusjonstid.
  • du ble skikkelig irritert over "Forrest Gump". Som om han ikke fikk belastningsskader liksom...
  • du blir irritert når folk lurer på hvor langt et halvmaraton er.
  • du i bil passerer noen som er ute og jogger, og du blir misunnelig.
  • du løper MER når det er ferie.
  • det gjør vondt å komme opp av senga, hver dag.
  • taping av brystvorter er en helt naturlig ting.
og
  • du syns det heter løping, ikke jogging.

torsdag 13. mai 2010

I gang igjen

"Sjingpsjjjjjj" kom det fra sykkelen idet jeg var ferdig med å pumpe luft. Forsto lite inntil jeg kunne konstatere at ei eike i bakhjulet var røket, og at rekylen tydligvis hadde punktert slangen fra innsiden. Er ikke utstyrt med hverken utstyr eller kunnskaper til å reparere slikt, og dermed måtte dagens sykkeltur avlyses. Fillern.


Siden Rikko så på meg med håpefulle øyne og jeg var klar for litt mosjon ble plan B iverksatt: spaser/joggetur på Vind. Hofta har blitt såpass bra at jeg var klar for noen forsiktige løpesteg på mykt underlag. Valgte Inov-8 XTalon 212-skoene som fortsatt har ispiggene i sålen. Fungerte prikkfritt på svært varierende underlag: sti, grusveg og gjørme - snø og is også!

Småløp rundt 13km-løypa som stedvis fortsatt har mye snø. La inn romslige pauser for ikke å overbelaste beinet som har plaget meg siste måneden. Kortet inn på steglengden, rettet ryggen og bøyde ekstra i knærne for å gi kroppen maksimal støtdemping - og det virket fantastisk bra! Ingen smerter på den halvannen timen vi var ute.

Siden jeg lytter til den fantastiske boka "Born to Run", måtte jeg prøve å løpe barfot, tok av sko og sokker og luntet avgårde på skogsbilveien... Legger merke til at løpesteget umiddelbart blir mere forfot - og at hælen kun brukes i den siste landefasen etter at forfoten har sørget for en myk landing. Løp ca en km på skogsbilvei med grus, gress og selv noe is og snø - uten problemer! Fascinerede!

søndag 9. mai 2010

Hvorfor vi løper...

Jegeren løper dyret til utmattelse... Er dette verdens eldste jaktteknikk?

mandag 3. mai 2010

Lunaracer

Lett, bare 215 gram i min størrelse. Sitter godt på foten... Hmm - har jeg fått en ny konkurransesko?!


Sendt fra en
Sony Ericsson-
mobiltelefon

tirsdag 27. april 2010

Kor e alle heltane?

Bare 3 som stilte på 3000 meter test-løp i dag, men Bjørn, Settar og Sverre kom, løp og leverte! Siden testløpene dreier seg om forbedring, estimerte undertegnede 11:30 for Sverres del, Settars referansetid ble satt til 10:40 og Bjørn som er på vei tilbake fra skade var tvilende til 13 blank selv om han er god for tider godt under 12 minutter.
Settar
Sverre
Bjørn
 Settar er i form og løp 7 sek. under referansetiden. Sverre klarte seg bra på 11:26 - 4 sekunder under guesstimatet - og var ikke helt utkjørt i mål... Bjørn er i bedre form enn han vil ha det til, musklene krøllet det ikke til og han og landet på 12:52! Resultater:


Flere bilder her

Konkurranseledelsen delte derfor Flaxloddet ut til Settar, som umiddelbart ble 25 kr rikere. Men kor e resten tå heltane???

søndag 25. april 2010

Løpeforbud


Dro på legevakta etter å ha våknet med smerter i hofteregionen... Veldig vondt å belaste beinet. Legen mente det var bursitt - en betennelse i slimposene mellom bekkenet og lårbeinet.

Har kjent en økende murring i området de siste par ukene, men har ignorert det... sikkert ikke lurt. Belastningene i Sentrumsløpet utløste en skikkelig reaksjon. Legen mente jeg burde knaske Voltaren, og ta det med ro 7-10 dager.

Denne gangen skal jeg følge mannens råd. Nå blir det alternativ trening - trolig sykkel, kanskje svømming. Irriterende.


lørdag 24. april 2010

Sentrumsløpet 2010

En fantastisk dag i Oslo under Sentrumsløpet 2010! Visstnok 6500 påmeldte, og mer en 5000 som fullførte. Fantastisk!


Møtte Settar etter å ha hentet startnr, og varmet opp sammen, løp opp til Frognerparken og snudde. Et par drag opp slottsbakken og så var vi klare. Fikk en god posisjon langt frem i feltet og fikk kontakt med Settar igjen rett før startskuddet smalt. Vi har fulgt hverandre på intervalltreningene og er ganske like sterke.

Første km går på 4:00, neste på 3:30. Traseen er hardere enn jeg husket fra i fjor, og krever stadig omlegging av steget. Vi klarer å holde trøkket oppe, og plukker flere rygger enn de som drar fra oss. Kutter svingene maksimalt og løper så optimale linjer som mulig. 5 km passeres på 18:34, med Settar rett bak (på dette punktet er vi nr 14 og 15 i klassen vår).


Noen meter før vi er ute på Karl Johan tar Settar noen lange steg og har plutselig noen meter på meg. Er ikke med og klarer ikke å tette luken. Han øker med ytterligere noen meter langs hovedgaten, og tar meg i mål med 4 sekunder! Godt gjort. Fikk 37:47, og det ble 15 plass i klassa, Settar fikk 14. plass, vi forsvarer dermed plasseringene fra 5 km.

Forrige pers var 38:11 fra fjorårets Hytteplanmil, og denne er nå senket med 24 sekunder. Fjorårets Sentrumsløp gikk på 38:59, ned 1 min 12 sekunder. Med tanke på at Sentrumsløpet ikke er noen lett løype så havner resultatet i kategori GODKJENT... 36:xx er innenfor rekkevidde - i ei flat løype - og den bør være flat!

tirsdag 20. april 2010

Mizuno Wave Ronin 2

Første økt med Wave Ronin 2, 2010 modell. Vekt 221 gram i størrelse US10. Såle og overdel er kliss lik fjorårets modell, men forskjellen er den nye og RASKERE gulfargen.

Lot skoene løpe fritt fra start på ettermiddagens intervaller, og brukte en halv runde på å tøyle farten. Holdt KRAFTIG tilbake på samtlige drag, men kunne allikevel ikke unngå å havne på snitt 3:32 min/km på 6x1000m.
Mizuno Wave Ronin 2.
NB: Fare for nakkesleng.

lørdag 17. april 2010

Glimrende lørdagsmorgen!

Langtur fra Gjøvik kl 09. Løp fra Tennishallen opp til Øverby, og fulgte skiløypa til Skistua. Videre til Blivgodt, og da tok vi liksågodt Haugrunden også. Greit å løpe i løypa, tråkka igjennom noen ganger... Var ute i 2:45, og tilbakela 24,5 km ifølge GPSen. Samt 1.000 tåhev...!

Perfekt start på dagen i et glimrende vær!

Runar og meg. Drikkepause på Rødgårdsmyra.

søndag 11. april 2010

Fredrikstadløpet 2010

Bang! Klokka 13:00 presis gikk startskuddet i Fredrikstad og et par-tre hundre deltagere på 5km og halvmaraton gikk ut i en tett klynge. Det var optimale løpeforhold med sol, 12 grader pluss og lite vind. Trippet og prøvde å stokke føttene i takt med løperne foran og på sidene for å unngå et pinlig fall i den tette klynga. Etter noen meter løste det seg greit opp og jeg kunne fokusere på å finne løpesteget i stedet for å være redd for å gå på trynet!

Espen, Helge og Per
Per har satt fast fingeren i glidelåsen og trenger hjelp
Helge driver med noe

I bilen nedover hadde Helge, Per og meg selv lagd nøye planer for hvordan vi skulle åpne og få ønsket resultat i løpet. I en en uformell gjettekonkurranse var jeg tiltrodd tider mellom 1:21 og 1:25, mens estimatet for Helge lå mellom 1:13 og 1:15. Per skulle løpe under 1:20, antagelig ned mot 1:18. Det var med økende spenning vi nærmet oss Fredrikstad. Under en liten beinstrekk underveis kunne jeg riktig kjenne hvor dårlig formen var, vondt i alle ledd og særlig venstre kne.... uff. Alt som det pleier før løp!

Tilbake til løpet. Jeg hadde lovet meg selv dyrt og hellig at jeg skulle åpne lett og forsiktig på mitt skjema til 1:24:23, som tilsier nøyaktig 4 min/km. Visste at jeg lett rives med i starten, derfor tok jeg det ekstra forsiktig denne gangen. Flirer da jeg passerer 1 km på 3:40 - så mye for en kontrollert åpning.

Løypa er ganske flat, har bare et par små kneiker, og går over 4 like lange runder a 5275 meter. God merking  for hver kilometer og lett å holde styr på farten underveis. Første runde går som ventet uten spesielle problemer, passerer på ca 20:35, 30 sekunder foran skjema. Vel og bra!

Bilde fra Espens blogg - sjekk ut www.mosjonisten.com!

Neste runde går også greit, på 10 km passerte jeg på 39:05. Fin fart, dette lovet godt for Sentrumsløpet om 14 dager! Hadde omlag samme tid i fjor - men nå skal jeg løpe dobbelt så langt! Passerte ny runde og hadde tatt ytterligere 10 sekunder på skjemaet mitt. Tenkte at dette går bra - nå er tiden inne til å kjøre på litt mer. Prøvde å øke på litt langs havna ut på 3dje runde.

3dje runde går greit men det begynner å bli tungt. Er sliten og det blir vanskeligere å følge med på kilometertider. Fin-regning på kilometre og sekunder tapt/mistet går over til å bli grovregning og overslag. Passerte 3 runder med cirka 1:30 tilgode på skjemaet mitt! Men nå gjelder det - holder det helt inn en hel runde til?

Bilde: Fredrikstad Blad

På siste runde må jeg virkelig jobbe med løpesteget men sliter med å få det til. Detter bakpå og jabber uten å få opp farten skikkelig. Deilig å se kilometermarkeringene på 18, 19 og 20 kilometer komme mot meg og vite at det snart er over. Jobber meg fremover mot en svart og grønn rygg, og begår en taktisk bommert på oppløpet - går forbi han for tidlig. Med det resultatet at han kommer spurtende forbi de siste 100 metrene og lurer seg i mål et sekund eller to foran meg.

Gjøvik-guttene har all grunn til å være fornøyd med dagen:
  • Helge har vært syk noen dager, men tar allikevel 3de plass i klasse 40-44 år med 1:13:37
  • Per leverte et skikkelig come-back med 1:17:34 og vant klasse 50-54 år med god margin!
  • Selv fikk jeg 1:22:52 som er ny pers med forbedring på 5:01 fra Oslo Maraton i høst! Fikk 3dje plass i klassen som ble vunnet av Frode Holst - en kompis av Per - som leverte sterke 1:17:07.
Ved mild vold har jeg kjempet meg plass ved resultattavla. Her gjelder det å si "Jøss han Endrerud'en løp bra i dag gitt" ganske høyt, og nikke megetsigende. Dette kan gjentas flere ganger, da tilskuerskaren stadig endrer seg.

Gjette-konkurransen på sluttidene våre ble vunnet av Rune S, som bommet med et snaut minutt på SUM av av sluttidene våre - imponerende!!! Det vil vanke et FLAX-lodd på gutten ved første anledning! Vi rakk også å gjennomføre generell baktaling av personer som tippet dårligere tider enn hva resultatet faktisk ble, noe som satte en ekstra spiss på hjemturen. Alt i alt - en meget vellykket dag og jeg kommer helt sikkert til å delta i Fredrikstad flere ganger!

Les også http://www.mosjonisten.com/?p=4151!

Snittpuls 167
Fredrikstadløpet er over, ballongene pakkes sammen og legges på loftet til neste år.