mandag 26. september 2005

Halv Ironman distanse på 2 mnd trening

Etter å ha vært med Øyvind som team på Norseman i 2005 ble jeg veldig fascinert av triathlon. Startet med trening nesten umiddelbart, med uttalt mål å stille i neste års Norseman. Innerst inne visste jeg at dette var alt for tidlig, men det spilte ingen rolle så lenge vi var i gang med treningen! Anskaffet sykkel og fikk for meg at jeg ganske raskt måtte prøve en halvdistanse IM for å finne ut hva dette var for noe. På dette tidspunktet hadde jeg altså snaut 2 måneder mer eller mindre systematisk trening - hovedsaklig løping og svømming, minimalt med sykling.

Som sagt så gjort. Søndag 25 september pakket jeg alt inn i bilen og kjørte ned i svømmehallen. 1900 meter svømming ble unnagjort i bassenget uten store problemer. Svømte 400 bryst, 400 crawl, 200 bryst, 200 crawl resten blanda. Grei gjennomføring på ca 45 minutter. Skifte til sykkelklær skjedde i raskt tempo imellom stressede fedre og hylende unger på søndagsbading.

En ganske kjølig dag medførte godt med klær på sykkeletappen. Syklet over Vardalsåsen til Svingvoll, deretter til Hov, videre til Enger og til Raufoss over Trevatna. Kan opplyse om at strekket mellom Enger til Raufoss er meget tøft, med bratte bakker til Trevatna, deretter sugende stigning nesten frem til Raufoss. Ved Trevatna kom regnet og det ble vannvittig kaldt. Manglet overtrekk til sykkelskoene. Avsluttet med å sykle over Landheimkrysset til Nordlia. Totalt 92 km og ca 4:05.

Fra treningsdagboka: "Pause 10 min på Hov. Regn og kaldt."

Sykkel:

Tilbake ved svømmehallen og bilen var føttene følelsesløse. Kjørte hjem for å tine kroppen. En lang varm dusj hjalp godt. Men kosen kunne ikke vare - nå skulle en halvmaraton gjennomføres. Start løp ble dermed flyttet til trammen hjemme, uten protester fra deltagerene. Løp opp til Vind idrettsplass og gjennom 9 km løypa, deretter ned til Gjøvik sentrum en sving og så hjem igjen. Nøye oppmålt til 21 km på kart på nettet. Gikk veldig tom på slutten, og gikk stort sett de siste 4 km fra sentrum og hjem. Tid ca 2:45.

Fra treningsdagboka: "Dusjet hjemme etter syklinga. Smerter i tærne. Første del rolig jogging med Rikko. Leverte Rikko hjemme, jogget ned til byen, stort sett gange hjem."

Løp:
Jeg startet svømming kl 10:03. Ferdig med løpingen 19:50, noe som gir et totaltid på omlag 9:45. Tatt vekk litt unødig transporttid histen og pisten så er det allikevel tydelig at dette ikke er en spesielt imponerende tid. Er neimen ikke sikker på hva jeg lærte av denne dagen, om det var noe i det hele tatt. Antiklimaks. Jeg ble bare gruelig sliten og kald og trøtt.

2 kommentarer:

 1. Artig å lese bloggen din (enda jeg har mye igjen). Oppvokst i Sør-Etnedal som jeg er, men 6 års bussing til Dokka på realskole og gymnas (1966-72), er jeg rimelig godt kjent på Nordsinni - såpass at jeg fortsatt kan ramse opp alle de 7-8 butikkene som er nedlagt siden da på strekningen Hølerast-Dokka. Artig å se at det er andre (og yngre) mosjonister fra våre kanter som tiltrekkes av triatlon. Sjøl var jeg med i Kongsberg triatlon, Århus triathlon og Oslo triatlon så tidlig som i 1984. Men er for dårlig til å svømme, så i åra som fulgte lot jeg det bli med div. maraton, turrenn, birk.ritt etc. (det ligger lange lister ute på www.lybeckmedia.no). Men vintertriatlon ble det mange av - først og fremst Villmannen.
  Ser at du var support på Norseman i 2005. Det var det året jeg var med der, og fullførte som nr. 75 - dvs. midt i flokken. Elendig vær, men litt av et arrangement. Neste år skal jeg kanskje kjøre support for kollega Annie. Det ser ikke ut til at du har fått plass? Det er blitt trangt om plassen der nå. Endelig er det altså flere valdriser enn meg som vil prøve seg. Annie blir nok den første dame fra Valdres som prøver seg på en Ironman. Hun fikk et kick etter tri-debuten på Trollstigen tri i fjor! Rene Gjøg (danske som bor på Bjørgo) ville også ta Norseman neste år, men kom ikke med. Han prøver seg trolig på en annen Ironman i stedet.
  Hilsen Torodd Lybeck, Fagernes (er du i slekt med Erik E, som bor her?)

  SvarSlett
 2. Hei igjen!
  Joda, Erik er min onkel - yngste bror til faren min. Prøver å regne etter hvor mange butikker jeg husker mellgom Høljarast og Dokka, men kommer ikke til flere enn 4... Det som i alle fall er sikkert er at det er NULL igjen nå. Husker enda hvor godt det luktet hos baker Raaholdt, vi gikk bare rett ned skogen fra gården.

  Var 100% innstilt på Norseman, men kom ikke med i år. Har meldt meg på i Bergen i juni, men ikke helt sikker på om jeg er tilstrekkelig motivert, og det bør man jo være før man legger ut på noe slikt.

  Sykla Gjøvik Fagernes tur retur 1 august, det var en super tur! Stoppa hos Erik og spiste 3/4 brød før jeg durte nedover igjen...

  SvarSlett