onsdag 24. oktober 2012

Hytteplanmila 2012

Så var dagen kommet til Hytteplanmila. Hadde gått høyt ut på banen og proklamert sub 36, og formen de siste ukene har vist at det skulle være mulig. Værmeldingen hadde vært dårlig, med sky med tre dråper under på yr.no, dvs pissregn. Bilturen ned mot Hole var heller ikke oppmuntrende i så måte, det høljet ned idet vi ankom arena Hytteplan halvannen time før start.

Merkelig nok holdt regnet opp noen minutter før start. Krabbet meg frem i forrerste startboks før start, og kom greit avgårde. Første kilometer gikk på 3:18, holdt tilbake og forsøkte å bruke så lite krefter som mulig i starten.

Mellom 3 og 4 kilomter har løypa noen små stigninger, og kan være krevende å holde farten oppe i. På denne strekningen var det motvind, og prøvde å finne noen rygger å gjemme meg bak. Men løpet var fortsatt litt "ungt" og det var ikke helt lett å finne noen i samme fart.

Passerer 5 km på 17:53, og det er sub 36 i fart, men første halvdel er nok 30 sekunder raskere enn siste - så dette var litt under pari. Kjemper på videre, mellom 5 og 6 km går løypa på den dønn rette Steinssletta med svak helning nedover og med vinden i ryggen gikk denne delen lett.

90 grader høyre i enden av sletta, og vi passerer 6 km merket. Farten begynner å merkes, og her møtte vi dels motvind og definitivt svak motbakke. Det begynner å bli tøft. Prøve å henge meg på rygger foran, men sliter etterhvert hardt.

Sju og åtte kilometer passeres, og jeg kikker på klokka for å se hvordan jeg ligger an, men alt annet enn svært enkel hoderegning er klin umulig i slike situasjoner. Jeg konsentrer meg om løpe.

Passerer etterhvert ni km, og møter hundre-metersmerkene som er satt opp. Skjønner i bunnen av den siste harde motbakken at jeg er for sent ute til å klare sub 36, og det påvirker spurten - som ikke er av stjerneklasse. Kommer i mål på 36:25. 

Dette er pers med 9 sekunder og så klart et bra resultat. Men følte ikke helt jeg fikk det til i dag, skulle vært tøffere ved meg selv i siste halvpart av løpet...

Uansett, Hytteplanmila er nok det best organiserte løpet jeg har vært på, med kaffe, boller og hyggelig løperprat som ramme rundt en rask og artig ti-kilometersløype!

Andre lokale resultater:
Helge Holte         33:45
Marthe K. Myhre     35:47
Settar Al Jabri     38:09
Tor Arne Stjern     41:20
Jan Olav Endrerud   36:25
Trond Rønningsveen  39:38
Brage Askeli        36:44
Karl Morgan Wikøren 41:46
Ingunn G Nordberg   51:41


Tor Arne
Helge og Tor Arne 
Settar
Jan Olav
Helge nr 2 i klassen på 33:45, jeg nr 7 på 36:25


Settar og Rolf blir enige om hvem som vant duellen.
Det ble ett sekund i Settars favør.

1 kommentar:

  1. Gratulerer med pers! Og det kommer alltid nye løp!

    SvarSlett