søndag 30. mai 2010

Terrengløp i Redalen

Etter noen traurige uker med vond hofte og usikkerhet rundt årsakssammenhenger går det heldigvis i riktig retning. Dro til Redalen på 5 km terrengløp sammen med Per og Rune i ettermiddag. Var innstilt på å utsette beslutning om å løpe til tett oppunder start. Under oppvarming kjentes det greit ut, og vi løp gjennom løypa i god tid før start.

Traseen starter med en frisk spurt over fotballbanen for å posisjonere seg på de første 500m - der det er smalt, og i praksis umulig å passere. Etter hvert går løypa over på bredere stier og røffe skogsbilveier som krever et våkent blikk og en sikker fot. Mellom 2 og 3 km stiger løypa kraftig i en serie større og mindre kneiker, noe som gjør løypa også til en teknisk utfordring. De siste 2 km er raske og går på grusveier og stier i fallende terreng ned mot mål og ender i en avsluttende spurt over fotball-plassen. Torbjørn Stalsberg innehar løyperekorden med 16:48.

Hadde et ok løp, og kom inn på 19:11 etter en grei - og aller viktigst SMERTEFRI gjennomkjøring. Mangler kvalitetsøkter siste måned, så det skal være mulig å kutte tiden med litt fornuftig trening fremover... Rune S er i siget, og senket tiden sin med 23 sekunder fra forrige søndag. Meget bra. Per sto over konkurransen, hadde tråkket over og tok ingen sjanser i så måte.