onsdag 29. desember 2010

Dalborgløpet tredjedag

Vi var 7 løpere som møttes på grusbanen ved Vind for å få en skikkelig løpsopplevelse i romjula. Med minus 7 grader og oppholdsvær var det så ideelle forhold som det var mulig å få i desember.

Tor-Atle og Per tok teten fra start, og Rune, Settar og meg selv la oss i et eget felt lengre bak. Tempoet var ikke for høyt fra start, og både Rune og Settar fant det greit å ligge bak meg i det bølgende, men svakt stigende terrenget fra de første par kilometene.

Ned mot vendepunktet lå jeg fortsatt foran, med Rune og Settar like bak. Passerte 2.5 km på ca 9:53, ikke imponerende fort. Per og Tor-Atle hadde allerede rundet og var på god vei tilbake. Med tight og agressiv runding fikk jeg noen metre på de andre, men det lille forspranget ble fort tatt inn igjen.

Med ca 800 meter igjen gjør Settar et rykk bakfra og får 8-10 meter. Venter på at Rune skal gjøre samme trikset, men klarer å holde han bak. Siste bakken er 200 m lang, og jeg tar ut det siste jeg har av krefter. Tar noen meter på Settar, og kjenner at Rune slipper. Kommer i mål 4 sek bak Settar, Rune omtrent like langt bak meg.

Imponerende tid på Tor-Atle, og en flott avslutning på 2010-sesongen. Takk til alle som stilte opp!


Resultater
Tor-Atle  17:17
Per       18:24
Settar    19:44
Jan Olav  19:49
Rune      19:54
Geir Arne 23:38
Bjørn     24:31

2 kommentarer:

 1. Tusen takk for et flott løp, karer. Kommer igjen neste år også i romjula. Skulle gjerne likt å vite hvordan Tor-Atle og Per trener for å bli så gode! Godt nytt treningsår ønskes alle sammen. Mvh Geir Arne Fremstad, Oslo

  SvarSlett
 2. Takk for et fint løp, håper dette kan bli en tradisjon videre, og at vi får med enda fler neste år.

  Geir Arne: Det er dessverre ingen super oppskrift på hvordan man skal bli best mulig. Dette er et tema jeg godt kunne skrevet uendelig mange sider om. Men tror det er best å ta kortversjonen her:
  - Det første man må tenke på er at både jeg og Per har trent veldig mye over mange år. Per har prestert på høyt nasjonalt nivå de siste 35 år mens jeg har trent og konkurrert i litt over 20 år.Men det viktigste når det gjelder trening og konkurranse er å ha det morro med det man gjør. Dette høres kanskje litt klisjefylt ut, men jeg mener det er viktig. Trening og konkurranse gir meg ikke bare et fysisk overskudd, men også et psykisk og mentalt overskudd. Når det gjelder selve treningen, er det viktig å differensiere på hva slags type trening man har.
  1) Rolig trening skal gå ROLIG
  2) Intervaller skal gå KONTROLLERT
  3) Konkurranser er FULL GUFFE

  Disse 3 elementene SKAL IKKE BLANDES. Det er her jeg tror mange gjør feil. Det rolige blir gående litt for hardt, og intervallene blir litt for mye preget av konkurranse, og man går over grensa for ofte. Konkurranser er jo for å vinnes, og der er alt tillatt. Min rolige trening går for mange overraskende rolig. Her skal man ikke bryte ned kroppen, men bygge den opp igjen etter den harde treningen. Jeg kjører mellom 2-3 harde økter i uke, inkl evnt konkurranse. Det andre er rolig. Husk å få kontinuitet i treningen. Det er over tid man bygger opp gode resultater.

  Håper du fikk noen innspill til din videre trening fremover.

  Hilsen

  Tor-Atle Fuglerud

  SvarSlett