søndag 1. mai 2011

Inov8 Baregrip 200Jeg liker lette, minimalistiske sko - og har klokketro på at det er viktig for å utvikle et naturlig og skadefritt løpesteg. Med slike sko styrkes fotmuskulaturen, kroppen lærer seg til å gjøre et skånsomt fotisett ved landing og akillessena får strukket seg på en naturlig måte. Tror jeg. Jeg tror også at det vil være dumt av meg å løpe 150 km asfalt i uka - uansett om det er i lette sko eller Asics Kayano med oljedempere. Det er jeg nesten helt sikker på. 

Og nå - reklame! Inov8 har kommet kommet med en ny, spennende sko: Inov8 Baregrip 200. Kjøp den her: http://fresk.no/shop/inov8-baregrip-200-622p.html. Skoen markedsføres som en barfotssko for terrenget - og har null høydeforskjell mellom hæl og forfot! Dette er en sko for puristen som ønsker å løpe mest mulig naturlig uten unødig støtdemping eller oppbygning i hælen.

Kort om skoen: Svær lett - ca 200 gram. Myk, fleksibel og tynn såle som lar deg merke terrenget du lander på. Store knotter under gir grep og kan gi en viss demping - men dempingen i denne skoen er helt minimal. Hælkappa er lav og gir lite trykk på akilles-sena. Gir meget god bevegelighet i ankelen. God padding på oversiden gjør skoen behagelig å ha på seg. Dette er en ren terrengsko og har ikke noe på asfalt å gjøre - kommer til å slite ned gummiknottene fortere enn svint.

Testet Inov8 Baregrip 200 på en 13km terrengtur i dag, blanding av terreng, skogssti og grusveg. Rolig sone 1 tempo som restitusjon etter lørdagens 8.6 km lange Viggaløp. Førsteinntrykk: Skoen er lett og minimalistisk. Samme myke gummi i sålen som i Xtalon 212, og gir spikerfeste på vått og sleipt underlag. Har enda ikke sklidd i disse! Skoen gjør meg fokusert på løpeteknikken. Her går det ikke an å lande på hælen. Hofta må frem og skrittene må avpasses for å løpe behagelig. Sålen er tynn og føttene kommer i bra kontakt med underlaget. Gummibeskyttelsen i tåa er en nice touch. Skoen er smal og sitter tett om foten. Løp uten sokker - ble belønnet med en fin blemme på hver stortå. Note to self: Bruk sokker. Bruk sokker. Bruk sokker.

Kommer til å bruke skoen som et treningshjelpemiddel for å styrke fotmuskulatur og legger på noen treningsøkter innimellom. Kan også tenke meg å bruke den på kortere terrengløp. Kanskje opp til 5 km der man løper med bånn pinne i tjue minutter eller deromkring. Og sist men ikke minst - skoen passer glimrende til de som vil prøve seg på barfotløping, og som ønsker seg noe beskyttelse rundt foten.

Sjekk http://fresk.no/shop/inov8-baregrip-200-622p.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar