søndag 21. juli 2013

Race rapport Trollveggen Triathlon 2013

Resultater: http://topptid.no/results/app/race/971?list=1_0_0_Triathlon_Kort+_Overall

Tre-to-en gå! Havnebassenget ble forvandlet til et kaos av armer og bein. Vanligvis pleier det å roe seg etterhvert som feltet strekker seg i lengde, men ikke i denne løypa. Første rundingsbøye var plassert tett inntil land og etterhvert som jeg nærmet meg bøya ble det bare tettere med folk. Rundt bøya var det fullstendig kaos, og det var ikke mulig å få svømt fornuftig. Etter første bøye var det blitt nok strekk i feltet til at resten av svømmingen forløp uten dramatikk. Opp av vannet etter 22:49 - en 52 plass.

Action i starten! Foto: Trollveggen Triathlon
T1 gikk greit, og tok hele 9 (!) plasser i skiftesonen, setter meg på sykkelen som nr 43.

Plukker jevnt syklister hele veien ut mot vending under Trollveggen. Noen få konkurrenter på temposykler drar forbi meg, men jeg passerer flere. Har bra medvind hele veien. Starter å telle syklister på vei mot meg, og kommer til at jeg er nr 28 etter 10 km sykling.  Får tung motvind etter vending, og angrer på at jeg ikke har montert tempobøylen. Kryper sammen i vindkastene.

Opp Trollstigen. Foto: Trollveggen Triathlon.
Etter å ha tatt av mot Trollstigen starter terrenget å stige. Fortsetter å plukke ryttere, og kjenner meg sterk. Når det er 8 km igjen til toppen starter stigningen for alvor. Klarer å holde høyere fart enn konkurrentene, og siger forbi folk på vei opp den 10% bratte Trollstigen. Nå kjennes det helt greit å ikke dra på den 600gram tunge tempobøylen!

På vei opp Trollstigen. Foto: Trollveggen Triathlon
Richard Merlid står langs veien og sier at jeg er nr 16, jøss! Gledelig overraskelse. Ser en konkurrent et par svinger over meg og VET at han ikke har en sjans. Det stemmer, passerer han med rundt 1 km til toppen. Samtidig har en blå trøye kommet opp bakfra, og jeg tråkker på for å holde han bak. Jeg ruller inn i T2 såvidt foran, som nummer 13.

Den blå trøya er raskere enn meg i T2, og løper lett opp den første bakken. Jeg løper ut på makspuls og må gå for å få kontroll på pusten. Så kommer nok en løper og passerer meg. Jeg er nå på 15 plass!

På første kilometer er det mulig å løpe noe, men raskt blir det for bratt. Kliver det jeg makter i bakkene, og passerer ganske raskt Mr. 14 som har stoppet helt opp.

Etter ca 2 km løper vi i grov steinrøys, og det er bare mulig å ta et par-tre løpesteg innimellom. Passerer et par-tre løpere som holder vesentlig lavere hastighet i tåka. Plutselig ser jeg den blå trøya foran meg i tåka, og jeg øker intensiteten litt mens jeg siger innpå. Passerer, men blir ikke kvitt ham når vi kliver oppover på alle fire i de verste stigningene.

Tvinger meg til å ta flere løpesteg enn beina har lyst til, og siger snart inn på nr 10! Denne karen har ikke tenkt å gi seg, og tar seg frem i steinrøysa med lange kliv. Må jobbe hardt for å henge på. Men vet jeg er god til å løpe, og kan antagelig ta han i den lille nedoverbakken før den siste kneika.

Endelig ser jeg den snødekte flata foran meg, og løper det jeg makter i den lille nedoverbakken som ikke er lengre enn 100-150 meter. Hører at konkurrenten slipper. Starter å klatre i den siste steinrøysa, og har nå ikke mer enn et par hundre meter igjen. Lydene bak meg blir sterkere - har han fått opp dampen igjen?

De siste metrene går på snø, umulig å få feste i den bløte sukkersnøen. Kaver oppover og kaster meg opp på målmatta. Helt ferdig - men topp 10! Seks sekunder foran nestemann. Dette var en løper som kom bakfra, og altså ikke en av de jeg tidligere hadde passert.

Målspurt. Her er det bratt. Foto: Trollveggen Triathlon
Opp på målmatta. Nestemann 6 sekunder bak.
Denne kom raskt opp bakfra. Nede på snøflaten har min
rival den siste kilometeren fortsatt noen meter igjen.

Kjempet om 10. plassen med denne karen...
Rast med Ingrid Marie på vei ned
Hubert debuterte i Trollveggen!
Hubert debuterte i Trollveggen, og kom til topps til tross for at han mistet pedalen! Virket som det hadde vært en positiv opplevelse allikevel.

Veldig fornøyd. 14 minutter raskere enn i fjor, til tross for noe lengre svømming i år. 8 minutter raskere sykkel, og 8 minutter raskere på løpingen! Tror jeg hadde et ganske optimalt løp, og syns det var utrolig artig å hente plasseringer helt mot slutten av løpet!

Dette er min tredje deltagelse - dessverre alle gangene i et sørgelig vær. Trollveggen Triathlon er et nydelig arrangement og fortjener værgudenes hjelp. Vi prøver igjen til neste år !


Resultater: http://topptid.no/results/app/race/971?list=1_0_0_Triathlon_Kort+_Overall

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar