mandag 28. september 2009

Oslo Maraton 2009

I dag var det planlagt revansje for min sørgelige opptreden i Stockholm for 14 dager siden. Ganske perfekte forhold, selv om endel vind truet med å sinke oss endel. Det meldte regnet uteble. Startet i første pulje ganske langt frem, men det gikk tregt i starten. Ble liggende bak 1.30-gruppa som "proppet" løypa til å begynne med. Etablerte meg på ca 4:05 på de første kilometrene. Klarte å holde et brukbart tempo hele veien, men sank ned mot 4:15 mot slutten.

Vinden var ikke ille syns jeg, prøvde å krype sammen og drafte i motvinden bak de største ryggene jeg fant. Var spent på eventuelle krampetendenser, men hadde hydrert bra denne gangen. Drakk litt på alle væskestasjonene, bortsett fra på 18 km. I mål på 1:27:53, og slo Dorte Foss (Raufoss) med halvminuttet. Hadde henne i hælene hele veien og hun vant klassen sin. Snittpuls på 171, det er mer enn jeg har hatt tidligere, på Beitostølen var snittet 168. Det må vel bety at formen er blitt bedre? Forbedret tiden med ca 4:30 fra 2008. Kjente lite til ribbeinet underveis, selv om det har blitt lite kvalitetstrening på beina siste ukene.

Lærdom: Å starte lengre frem i pulja. Og at trening virker!1 kommentar:

  1. Grattis med ny bestetid på "flat" løype!

    Første gang jeg løp til sjursøya synes jeg ikke vinden var så ille, men andre gangen var den ekstrem. Alikevel synes jeg Oslo maraton var en rask og fin løype. Liker godt den lille kuperingen som er også!

    Gleder meg allerede til neste år.

    SvarSlett