lørdag 3. april 2010

Oppløftende distansetest, uklar distanse

Per og jeg gjennomførte distansetest i dag - se hvor langt vi kom på 30 minutter. Løp samme distanse i januar - og har dermed en grei referanse. Varmet opp med rolig jogg ut mot Bråstad, og startet ett minutt foran Per som har tatt formmessige 7-milssteg de siste ukene.

Åpnet de første 3 km på 3:38, 3:39 og 3:37, dette er kjent land og samme løype som vi har løpt 1000-meter intervaller i hele vinter. Løypa faller 50 meter på disse kilometrene, og tidene lyver litt.

De neste 3 km er tøffe med stigning fra Kvisgårdshjørnet og i praksis hele Mustadflåa. Det ser flatt ut, men høydekurven viser at vi et nivå høyere enn starthøyden ved enden av flåa...

Blir tatt igjen av Per rett etter undergangen RV4, overrasket over å ha holdt han bak så lenge. Løper sammen de siste sekundene, han har fortsatt ett minutt til gode og får noen hundremetre ekstra.

Puls og høyde

Løpt distanse på 30 minutter er litt uklar:
 • Google Maps viser 7,5 km frem til kryssing under RV4, pluss estimert 250 meter på gangstien langs RV4: Sum 7,75 km.
 • Sony Ericson W995 GPS-en viser 7,5 km på displayet
 • GPX-fila fra telefonen importert inn i Google Earth viser 7,6 km. Overrasket over hvor unøyaktig GPS-en er, se bilder... Gjetter at feilen i sum utgjør 100-200 meter. Beste anslag på distansen er derfor 7.75 km.
 • Det kan se ut som GPSen lagrer ofte når det er store retningsendringer, og skjeldnere når det går rett frem. Velg og bra for å lagre store datamengder - men neppe noe stort issue med dagens lagringskapasitet. Og HELT FEIL når man ser effekten av å miste satelittkontakt i undergangen ved RV4.
Kom cirka 200 m lengre enn i januar som er en skikkelig opptur - snitt 3:52 min/km. Kjente meg sterk og klarte å løpe kontrollert og hardt hele halvtimen. Snitt puls 172.

Rundkjøringa etter Mustad
Raufossvegen/Skolevegen
RV4

6 kommentarer:

 1. Dette går riktig vei ja.3.45 pr km på per og 3.53 på deg er bra.Nå gjelder det og holde denne farten i 21 km.

  SvarSlett
 2. Bra jobba på distansetesten!

  Jeg er veldig spent på opplegget ditt i Fredrikstad Jan Olav.

  Kommer du til å kjøre kontrollert? Åpne hardt?

  Jeg vurderer et "suicidal race" - dvs å åpne knallhardt å se hvor lenge jeg holder. Har ingenting å tape :)

  Hva er målet?
  Hva er best case? og hva er worst case?

  SvarSlett
 3. Jeg tror en kontrollert åpning er greia. 4 min/km gir rundetid på 21:06, og planen er å løpe på denne farten. Det er lett å åpne for hardt (begynner å kjenne meg selv), må holde igjen i starten. Planlegger å få målt opp starten slik at jeg har kontroll på farten allerede etter 500 og 1500 meter i tillegg til de normale km-markørene. Eventuelle krefter til å kjøre under 1:24:23 kan disponeres på siste runden, ikke før. Det er planen :-)

  SvarSlett
 4. Høres ut som et fornuftig opplegg, Jan Olav. For å hjelpe deg ytterligere med motivasjonen kan jeg opplyse om at st jeg fikk 1.25.12 i NM for to år siden. Det klarer du! Mener å huske at jeg dabbet kraftig av i regnværet og vinden på sisterunden.
  Kontakter deg forresten over påske ang. Kondis-engasjement.

  SvarSlett
 5. Høres lurt ut Jan Olav.
  Bare en uke igjen!

  Har du ikke gps til å hjelpe deg med farten? Mente du hadde det til polarn din?

  SvarSlett
 6. @Rolf: 1.25.12 er notert!!!

  @Espen: Jo har GPS til polaren, men bruker den skjelden - ikke i går. Dette er en ekstra kladd om må festes på armen eller puttes i rumpetaska - liker ikke dette når det skal løpes fort. Har lyst på en slik Garmin egentlig...

  SvarSlett