søndag 11. september 2011

Fortere og fortere på mila

Siden det ble halvmaraton i Tjørn og det blir halvmaraton i Oslo om 14 dager, valgte jeg å løpe 10km i Drammen i dag. Tror det var en lur beslutning...

Et av årsmålene for 2011 er å løpe ned på 36-tallet. 37 blank betyr 3:42 min/km og er 3 sekunder raskere enn jeg løp på Brummundal for en måned siden. Perset da på 37:29 på bane, og disse 29 små sekundene kjentes klart innenfor rekkevidde i dag...

Møtte Espen R før start, og det er alltid trivelig! I tillegg til halvmaraton, maraton og lignende former for selvskading har han nå klippet seg selv - sjekk www.mosjonisten.com for et stykke fornøyelig lesning! Les Espens blogg om løpet på:

 http://www.mosjonisten.com/2011/09/11/helsprekk-i-drammen/

Skjema var som sagt 3:42 og planen var å løpe helt jevnt, og kline til på slutten. Åpnet første km på 3:30, 12 sekunder foran skjema. Haavard er sterkere enn meg og siger sakte ifra. Klarer å beholde disse sekundene gjennom hele løpet. Plukker noen løpere hele veien, men deltagelsen er ikke så stor at det er mange rygger å jobbe mot. Passerer 5 km ti-tolv sekunder foran skjemaet mitt, og Haavard ligger omlag 200 meter foran meg.


Løypa er ganske flat, men har noen mindre løft over bruene og små kneiker ellers. Kan ikke dreie seg om mange høydemetre totalt.

Klarer å holde farten brukbart gjennom løpet, og nærmer meg svært sakte den røde t-skjorta til Haavard. Ved 8-9 km møter jeg Haavard etter runding - han ligger noen meter foran. Han skriker høyt og ber meg kjøre på... prøver så godt jeg kan. Etter å ha kommet opp i hovedgata ligger målet plutselig rett foran meg og noen langspurt blir det ikke tid til. Går over mål på 36:34 på makspuls... Haavard får 36:05, meget bra tid!

Kjempefornøyd! Herlig å ha nådd et av sesongmålene mine! På videoen sees jeg på drøye 8 km (2:40) og i mål (4:08).

Løpere mellom 15 og 16 km på havmaraton
Espen Ringom har ikke helt dagen, men er like blid
Flott skalle på mannen
Vant buff!!
Rolf Bakken har fått tilbake fargen og fikk bronse i sin klasse
Helge, Håkon og Haavard
Helge fikk 3 plass i 40-44 med 1:17
Håkon har løpt mye fortere før, men fikk edelt metall allikevel
Fint tartandekke i Drammen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar