tirsdag 27. mars 2012

Ikke bra i Fredriksta'

Søndag var det Fredrikstad halvmaraton. Som vanlig var det fantastiske løpsforhold med rundt 15 grader varme, og bare litt vind. Åpnet på 3:47-fart (som tilsvarer 1:20), med Rune i hælene, planen var at jeg skulle dra første runden. Klarte første runde bra, men kjente at jeg hadde brukt mye krefter ved passering 19:47.

Melder mellomtida til Rune etter første runde.
Noen sekunder foran skjema, men det ryker av motoren allerede...
Foto: Harry Johansson, Fredrikstad Blad
Rune kom opp for å dra litt på annen runde, uten at hverken han eller jeg klarte å holde trykket oppe. Resten av løpet forløper mer eller mindre som en kollaps, med rundetider på hhv. 21:06, 22:22 og 22:53. Slett ikke bra, og langt unna ambisjonen på å holde rundene under 20 minutter for å nå den magiske grensa på 1:19:59.

Slutt-tid 1:26:10. Nedtur ift målsettingen! Rune kommer inn et par minutter bak meg, mens Per og Rune K leverer varene på hhv. 1:17:31 og 1:17:51. Vegard R på 1:37:08.


Hva gikk feil? Vet ikke helt enda. Løp noen små drag sammen med Rune på onsdag - her var spruten og energien i kroppen fullstendig vekk. Trente svært rolig i dagene frem mot løpet, og hadde en fornuftig nedtrapping. Har hatt vond hæl den siste tida, og ifølge Per som så meg i innspurten så steget mitt for jævlig ut. Søndag kveld var hælen veldig vond, satt med foten i snøsørpe og kjølte ned hele kvelden. Litt hoste og "klysj" i halsen siste uka før løpet, men følte ikke pusten begrenset meg veldig - det var løpesteget og overskuddet som ikke var der. 

Vel vel. Jeg er bedre enn dette. Bare å nullstille seg og begynne på nytt. Må bare bli bra i foten igjen - prioriterer sykkel og svømming en par uker nå. For pokker.

2 kommentarer:

 1. Hei! Jeg så sluttiden din og var veldig nysgjerrig på hva som hadde skjedd. Men da fikk jeg svaret på det. Men man må våge for å vinne! Sånn er det bare. Neste gang Jan Olav!

  SvarSlett
 2. Hei! Hyggelig å hilse på deg før start i Fredrikstad, Jan Olav! Litt pussig også at jeg sitter igjen med omtrent akkurat samme opplevelsen som deg etter løpet - sprut og energi var borte vekk og det gikk bare tyngre og tyngre... Og jeg har heller ingen vond hæl å skylde på.. Kanskje forholdene ikke var så gode som de virket..?

  Hvis det er noen trøst, så slo du i hvert fall meg klart.. :-)

  Nei, her er det bare å stå på videre, for begge to!
  Lykke til med sesongen!!

  SvarSlett