søndag 1. juli 2012

Østfold Triathlon 2012

I dag: Østfold Triathlon ved Tunevannet ved Sarpsborg. Østfold Triathlon arrangeres for første gang, med 70 startplasser i henholdsvis olympisk- og sprint distanse. Konkurransen arrangeres av Fredrikstad Triathlon klubb i samarbeid med lokale helter i Sarpsborg.


Flotte bilder fra konkurransen her!

Valgte olympisk distanse som er 1500m svøm, 40km sykkel og 10 km løp. Alternativet var sprint (som er halve distansen). Med min last-minute torsdag kveld påmelding fikk jeg plass 69 av 70!

Arena var Roklubben ved Sarpsborg, som ligger rett ved E6 og er enkelt tilgjengelig for langveisfarende. Kompakt og fin arena, som kanskje kan romme opp til et par hundre deltagere, men da er det trangt.

I olympisk distanse stilte 54 deltagere til start i regnværet. Mange første-gangs triatleter, moro å se at det vokser i sporten! Et arrangement som dette er perfekt til å introdusere folk til triathlon. 

Etter vannstart fra brygga ved roklubben svømte vi ut til rundingsbøye 750 meter ute og returnerte via en bøye plassert ørlitt off-course for å unngå kollisjoner. Det gikk rykter om en vanntemperatur på 16.5 grader, men det kan ikke stemme. Kaldt var det ikke. Syns jeg fikk til svømmingen brukbart , og hadde god kontroll på pust og disponering av krefter med min tvilsomme teknikk. Kom opp av vannet på 28:54, men merket at jeg har brukt krefter. Så til min overraskelse at det var mange sykler i T1 fremdeles. Den følelsen hadde jeg ikke i Alcudia i mai.

Alt i skiftesonen var dritbløtt, slet for å få på sokker og sykkelsko. Brukte 2:02 i T1 og kom meg ut på sykkeletappen. Syklet på en 10 km ut-retur bane som ble kjørt 2 ganger. Etappen var småkupert med små kneiker som var akkurat så bratte at det var utfordrende å få god flyt. Ble forbisyklet av et par stykker, men syklet forbi et par jeg også. Hadde en god fight med en i grønn drakt fra Fredrikstad TK, og trillet inn i T2 noen meter foran. Sykkeltid 1:11:04.

T2 gikk på et minutt - sykkelen på stativet, vrengte av hjelm og kippet jobbesko på beina. Glemte å skifte til strikk-lisser på skoene og må derfor knote med å knyte på gamlemåten.

Løpingen fulgte samme prinsipp som på sykkel - 2.5 km ut og tilbake to ganger på asfaltert gangsti. Løpet starter elendig med løs lisse etter 500 meter og karen fra FTK forsvinner... Banner og sverter og knytter dobbeltknute og setter etter mannen. Passerer han igjen etter 500 meter.

Gangstien følger det idylliske Tunevannet og er ganske flat, men et par tøffe kneiker gjør løypa til en løpeteknisk utfordring. Ut-og-retur løypa gjorde det lett å få oversikt over konkurrentene. Syns ikke jeg fikk til løpinga i dag, kanskje kostet svømmingen og syklingen for mye..!

Polar viser...
Sone 5: 00:00:00
Sone 4: 00:20:19
Sone 3: 01:33:40
Sone 2: 00:32:07
Sone 1: 00:00:40

Totaltid på 2:26:44 og 13 plass, etter svøm på 28:54, sykkel 1:11:04 og løp 43:36. Tom Remman vinner på 2:04, etter en svømmeetappe på 19 minutter! Og Cicila Idland vinner kvinneklassen i sin første triatlon-konkurranse - gratulerer!

Tunevannet og Sarpsborg Roklubb er en perfekt ramme for triathlon. Østfold Triathlon er et uformelt, kompakt og velorganisert arrangement med et stort apparat av blide funksjonærer. Det setter vi gjester pris på! Jeg kommer gjerne tilbake neste år!1 kommentar:

 1. Grattis med 3pl
  Veldig bra svøm og sykkel
  Det ser ut som du er inrute til august
  Jeg er klar for svømming over Mjøsa
  Vidar k

  SvarSlett