tirsdag 22. februar 2011

Gjennombrudd?

Kveldens 6x1000m trakk kun 4 deltagere. Ikke optimale forhold med mye løssnø og tvilsomt feste. Minus 13 grader var heller utrivelig. 3 km ut - og retur tilbake langs gangstien mot Nordlia.

Kroppen gav meg ikke noe spesiell respons under oppvarmingen, var glad vi kun skulle løpe 6 drag. Sverre startet 1/2-minuttet foran Rune og meg, mens Tor Atle startet 1/2-minuttet deretter. Kjente til min overraskelse at jeg hadde lette bein rett etter start. Det fløt avgårde! Draget er tungt med stigning de første 600 metrene og vi fullførte første drag på 3:49.

Andre drag faller svakt i 800 meter og vi løper ut på draget etter et minutts pause. Siger sakte innpå Sverre hele draget. Løper yttersving, noe lettere spor her. Kommer inn 10 sekunder bak Sverre på 3:34. Bra drag.

Drag 3 er en killer med stigning hele veien. Her er det også vanligvis dårlig føre med løssnø kastet inn på gangstien fra  brøytebilene. Ikke lett å løpe. Bruker vanligvis snaue 4 minutter på draget, men i kveld gikk det på 3:47! Pumpa går nå på høygir, og er svakt bekymret over returen...

På veien tilbake prøver vi sette føttene i fotsporene våre for å få litt feste. Mot slutten av draget drar Tor Atle forbi. Kjempesterk, selv om han påsto han var sliten. 3:23 sier klokka på drag 4. Nok et bra drag.

Drag 5 faller i 200 meter før vi klatrer oppover en lang, slak stigning. Merkelig nok går denne kilometeren alltid raskere enn jeg frykter - er det effekten av snart å være i mål? 3:46. God tid. Sjelden var 60 sekunders pause så velkommen!

På avsluttende drag trår Tor Atle til som fartsholder, og jeg snøvler "3:30!" til svar på hvor fort vi har tenkt å løpe. Etter 400 meter skrur han farten opp. Jeg biter tenna sammen. Etter 750m går det enda fortere. Sliter tungt med å henge på, men både Rune og jeg holder helt inn. Herlig, siste drag går på 3:19.

Snitt på økta er 3:37, og det kjennes som et gjennombrudd, tatt hensyn til det dårlige føret. Nå gjelder det å holde seg uskadet og frisk fremover! Klokka 23 - 5 1/2 time etter økta er hvilepulsen 46 slag/minutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar