lørdag 5. februar 2011

Rapport fra 6km test

Det var i et gnistrende vakkert vintervær vi møttes på stadion i dag, Rune, Per og jeg. Nærmere 10 minus gjorde det hustrigt i tights. Noe bedre ble det når jeg kom i gang med oppvarmingen. Som vanlig ble det behørig varmet godt opp, og 4 stigningsløp ble gjennomført.

Droppet hanskene rett før start, noe jeg angret på umiddelbart. Ganske enkelt kaldt på fingrene i nærmere ti minus. Planen være å løpe på 11:30 opp til vendepunkt ved Bråstadbrua (km tider 3:45, 4:00 og 3:45 i det stigende terrenget), og løpe på 10:30 tilbake. Mål var å komme under 22 minutter totalt. Mine trofaste Inov8 Xtalon med ispigger fra Felleskjøpet satt som et skudd på det isete føret.

Per dro fra oss sakte men sikkert, mens Rune la seg rett bak meg. Var ikke bekymret for å åpne for sakte, og ganske riktig; det gule Lillehammerskiltet som markerer 1 km ble passert på 3:32, godt foran skjema. Km 2 er en tung etappe som stiger bra de første 500 metrene. Her går det saktere enn beregnet på snø- og isføret og passering 2 km kommer 5 sekunder ETTER skjema på 7:50, her gikk smått (skjønner egentlig ikke hvorfor..)! Med den tyngste etappen unnagjort jobbes det frem over toppen før vi bikker de siste tohundre metrene nedover mot brua. 3km markør og løypas vendepunkt er et stålrør i veikanten, og vi vender på 11:45, fremdeles jeg foran og Rune i hælene!


Rune gjør et lite forsøk på å komme i front midt på den fjerde kilometren, men legger seg straks bak igjen. Vi taper noen små sekunder mot passering 4 km, og må begge jobbe hardt for å holde tempoet oppe. Forsøker å plassere foten i den smale, bare asfaltstripen i hjulsporet, hopper ut i kanten før bilene skal passere. 5 km passeres på 19 blank, her burde vi være på 18:40 om vi skulle truet 22 minutter i mål!

Den siste km løpes i sol og faller ned til krysset Trondheimsveien, der vi tar av "oppløpet" som er en rett 300 meters strekning med svak stigning. Rune klinker til og går forbi, og tar noen meter på meg. Slipper med det samme, men klarer å hente krefter til å tette mye av forspranget. Rune er allikevel i mål et sekund før meg. Siste km gikk på 3:21 for min del. DA er jeg sliten. Trenger litt kvalitetstid med bakken etterpå.


Per kom i mål på 21:20 - ett minutt foran oss, dette stemmer bra med forskjellen gjennom de siste intervalløktene. Tradisjonen tro skal det utropes en vinner av testløpet; dette er ikke den raskeste, men den med mest forbedring. Rune er i følge statistikken undereksponert i forhold til testløp, men tildeles allikevel denne prestisjetunge utmerkelsen for dagens prestasjon! Vi gratulerer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar