mandag 17. oktober 2011

Dag 3: Narbonne - Roses: 145 km


Kvart på ni trillet vi ut fra Narbonne med mål for dagen å nå Roses i Spania. 13 grader fra start. Var spent på trafikken mandag morgen, men bekymringen var overdrevet. Lite biltrafikk fra morgenen.

Gikk raskt første timen med medvind, deretter snudde det og farten dalte. Tok en rast i Salses-Le-Chateu med kaffe og Cola. Terrenget har blitt litt mer variert med noen små bakker hist og her. Men etter norsk standard flatt.


Salses-Le-Chateu I

Perignan I


Perignan II


Lunch i Perignan med dagens meny bestående av pasta, is og kaffe! Noen-og-tjue grader varmt, deilig å sitte på uterestaurant. Kjøpte nye cleats til skoene, olje til kjedet og sykkelhansker.

Grensa mellom Frankrike og Spania

Fulgte vei parallelt med motorveien. Klatret 5-6 km opp til Perthus, en liten by i fjellpasset som markerer grensen mellom Frankrike og Spania.

Etter å ha syklet inn i Spania så vi en dame i kort skjørt og røde lakksko sittende i veikanten. Hva i all verden..!? Rett etter så vi flere av samme slaget. Unge og ikke så unge jenter som selger seg som horer langs øde landeveier i Spania. Trist å se. Tragisk å bli tvunget til å leve livet på en slik måte.

I Spania tok trailertrafikken seg merkbart opp. Samtidig fikk vi solgangsbrisen rett imot og syklinga ble tung. Ved Figueres skar vi rett østover mot Roses. Dette er et flott feriested med flott strand - i dag nesten uten en sjel. Feiret ankomst med dagens tredje doble espresso.

Fikk stort rom med frokost til 66€. Blogger mens Biotexen gjør sitt oppi badekaret og magen knurrer vilt etter mat. Øyvind skal ha lasagne, jeg skal ha spagetti carbonara.

Dag med mye motvind. Ikke mer enn 640 høydemetre. Dagsetappe 145 km, 5:30 på sykkelsetet.


Vis større kart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar