fredag 21. oktober 2011

Dag 7: Oliva - Alicante - Santa Pola: 124 km

Vinket farvel til hotelldirektøren på Oliva Golf Resort og rullet avgårde før 09:00 som vanlig og satte kursen sørvestover. De første 15 km i mørkt og overskyet vær, og så kom regnet. Stadig mer regnet det der vi krabbet oppover bakkene. Fullstendig søkkbløte tok vi en kafferast etter 42 km og fikk på oss tørt. Lysning mot vest gav oss håp om bedre vær.

Havna i Santa Pola

Så feil kan man ta. Noen kilometer senere åpnet himmelens sluser seg. Trafikken sto noen steder og det rant elver av vann over veien. Noen steder dro det sand og leire inn over asfalten. Bremsene virket tilnærmet null. Jørn punkterte, og det rant regn nedover nakkene våre der vi plukket glass ut av dekket og fikk en ny slange på plass.

Ikke før vi nærmet oss Alicante fikk vi noen gløtt med opphold og sol. Da var det min tur å punktere. Hev på en ny slange etter å ha fingransket dekket for spisse gjenstander, men like f...ømt lakk dekket luft allikevel. Pumpet mer, og kjørte hjulet ned i en vanndam for å finne ut hvor det lakk. Det gjorde det såklart ikke akkurat da, så vi tråklet oss gjennom Alicante og de to milene ut til Santa Pola der Jørn har båten. Stadig slappere trykk i bakdekket så de siste milene var tøffe!


124 km ble fasit i dag og vi syklet i 4:33. Har syklet ganske nøyaktig 1000 km på disse dagene. Beina er ganske bra fortsatt. Virker som de 3-4 første dagene er tøffest og så tilpasser kroppen seg på sett og vis.

Mannen Jørn leide sykkel av stilte opp med to sykkelesker til Øyvind og meg i ettermiddag så nå er det problemet løst også!

Moro med et A-til-B prosjekt som dette, og det går fint å gjennomføre med birken-sekk med minimalt innhold, forutsatt at man er innstilt på å Biotexe treningstøy og ta alt som det faller seg underveis. Anbefaler andre som skal sykle her nede å ta med masse reserveslanger, mye glass og skrot i veibanen. Både Frankrike og Spania er fine sykkelland der bilistene er tålmodige og hensynsfulle - i langt større grad enn i Norge.

Uka har gått fort - og ikke overraskende glir dagene over i hverandre. Greit å blogge for å få festet inntrykk til papiret. For oss har ca 150 km om dagen vært passende i snitt - men turistfaktoren blir da deretter. Har ikke brukt mye tid på severdigheter. Det får bli en annen gang - og i en annen setting.


Sykkelen vasket og ganske ren

Fra hotell Polamar i Santa Pola

2 kommentarer:

  1. Herlig tur dere har hatt. Misunnelig, untatt regnet på slutten :-) johannes

    SvarSlett
  2. Flotte sykkelreportasjer, Jan Olav. Gir meg inspirasjon før neste sydenferie der jeg kanskje må sykle i stedet for å løpe.... selv om jeg helst vil - og også håper jeg kan få løpt langturer hver dag.

    SvarSlett