mandag 8. februar 2010

Stable joggesko og Roclite 312 GTX

Plutselig hadde vi nettbuttikk Mattis og jeg. Og plutselig var vi forhandlere av Inov-8. Med en pall sko på trappa ble det kjapprydding av lagerrom og stabling av esker etter modell og størrelser. Deretter ble treningsiveren for stor og jeg tok runden om Breiskallen og Hunndalen, ca 14 km på litt over en time. Jevnt tempo på fast snødekke, godt å kjenne at Marcialonga endelig er ute av kroppen.


Tenkte jeg skulle presentere de ulike Inov-8 modellene vi har tatt inn – først ute er Roclite 312 GTX. Alle Inov-8 modellenes nummer betyr vekt i gram pr sko i størrelse UK8. Denne røveren veier altså 312 gram. Slett ikke mye for en terrengsko. GTX betyr at skoen er i Goretex. Oppsummert: en lettvekt, vanntett terrengsko!

Overdelen er som sagt i Goretex, der selve membranen er dekket av svart mesh. Overdelen er romslig og høy, med god plass til tærne både i bredde og høyde. Skråbåndene sikrer at skoen griper fast om foten. Skoen er lavt skåret, og gir god bevegelighet i ankelen. Skoen er foret rundt kanten og er komfortabel på foten. Tre reflekslapper oppå tåa skal gjøre sitt for å vekke SMS-tastende, pølsespisende og generelt fjerne bilister...


Sålen er solid og har grove firkantede knotter for maksimalt grep. Selv om sålen er kraftig er den allikevel ganske fleksibel i tåpartiet. Skoen er relativt rotasjonsstiv. Sålematerialet er ”sticky rubber” som sikrer godt grep under våte forhold.

Skoen sitter som støpt på foten, og er middels bred. Med skråbåndene låses foten i skoen og rikker seg ikke en millimeter. Skoen gir god plass til tærne i høyden, en sjelden luksus i dagens minimalistiske modeller!


Skoen passer bra til løping i terreng, på grus og ulendt underlag. Skulle mene at skoen er ganske perfekt på snø og is også – og er en kurant modell å skru pigger i! Og for den bilinteresserte: Roclite 312 GTX kommer også i FERRARI-RØD (selges unntaksvis til mosjonister i aldersbestemte klasser).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar