søndag 29. november 2009

22km på Sjusjøen

Valget sto mellom Budor og Sjusjøen, og det ble Sjusjøen i dag, angrer ikke. Tåkete tett på fjellet, men skarpe forhold. Sukkersnø som gled bra, og det tynne laget med blå extra som ble varmet inn med strykejern på morgenen holdt bare akkurat til feste. 4-5 kuldegrader og ok spor, selv på ettermiddagen. Gikk fra skistadion og inn til hytta før Midtfjellet, og tok til høyre retning Vesle Moste. Har knapt gått i den retningen før. Lange, seige bakker som ga god trening!

Var usikker på løypestatus videre mot Sjusjøen, og valgte å snu et stykke nedi bakkene. La på et nytt lag Blå extra og beinet oppover bakkene igjen, tunga til Rikko hang på dette tidspunktet godt ute. Tilbake ved Midtfjellet slo jeg av en prat med en kar som fortsatt var på gråten etter å ha sett Northug Jr's skibragd i klassisk tidligere på dagen. Fikk ikke med meg den gitt. Gikk om Gjestbodåsen (933m) hjem. Det begynte å bli ganske skumt, selv om klokka var bare kvart på 4. Rikko begynte å henge etter, så jeg roet farten og vi tok det piano sammen de siste kilometrene hjem.

Usikker på hvor lang turen ble, men 22 km er et greit estimat. Hjemme på Gjøvik litt over 5, og Rikko har vært medgjørlig i hele kveld.2 kommentarer:

  1. Ser ut som bra forhold på Sjusjøen nå.
    Ser plutselig frem til å komme hjem til jul :)

    Har du ikke GPS da? Siden du var usikker på distansen mener jeg...

    SvarSlett
  2. eh øh jo...men den lå i skuffen. Er ikke flink til å huske å bruke den dessverre!

    SvarSlett