søndag 11. oktober 2009

Søndag i Gubberudrunden

Mange Gjøvikensere får med seg Gubberudrunden på ski en eller flere ganger i løpet av vinteren. I følge bloggen til Ronny Nyhus er runden 17,2 km med utgangspunkt i Skistua (Skistua-Gubberud-Øveråsen-Håkenstad-Stakamyra-Solbakken-Rødgardsmyra-Blivgodt-Skistua), pluss 8 km tur/retur Øverby. Totalt 25,2 km eller deromkring. Terrenget er variert med skogsbilveier, stier og tunge myrer og er ganske kupert.

Starter fra Øverby kl 8 sammen med Rune og Runar i et tempo som tillater både prating og juging. Bruker en liten halvtime til Skistua før turen går videre inn i terrenget. Vi ser både elg og elgjegere - de sistnevnte kanskje ikke henrykte for å få mosjonister inn i terrenget. Et sted hører vi en elglos et par kilometer unna, bisken er hissig og lar ikke elgen få ro. Spor i snøen viser at en annen morgenfugl ligger foran oss i løypa, og vi setter skoene i sporene hans bortover myrene. Etterhvert begynner det å snø. Myrene er bare delvis frosset og den sprø isen bærer ikke vekta vår der vi peser oss fremover. Grisekaldt å trå nedi isvannet, men utrolig nok kommer varmen tilbake når det verste vannet har rent unna.

På skogsbilveiene ligger 5-10 cm snø, ikke lenge før det er mulig å kjøre opp skispor. Vi går i de bratteste bakkene. Prøver å holde pulsen nede under 150 noe Runar lykkes bedre med enn meg. Ved Solbakken er det nest siste drikkepause, litt mat og Enervit-tabletter innkjøpt hos Franco Nones i Cavalese. Visste nok at de kom til å bli brukt engang! Gikk tom for energi på en slik tur i fjor og det vil jeg helst slippe reprise på. Før Blivgodt krysser vi Rødgardsmyrene som er sugende, kalde og lange. Siste klunk med saft går unna på Blivgodt. Er tung i beina på slutten, og de siste kilometrene ned mot Øverby går på viljen. Er sjelden ute så lenge som tre timer. Totaltid blir 3:11 og sofaen er utrolig god etterpå.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar