torsdag 17. desember 2009

Desember-testen!

Igjen var det tid for 3000m testløp på Gjøvik stadion! (Det KALLES testløp men er selvfølgelig blodig alvor). Temperaturen var tett ved 10 minus og banen hadde et tynt snølag.

Hele 8 stykker stilte til start - Settar, Rune K, Per David, Tor Atle, Vidar, Haavard og meg. Per administrerte opplegget med startnr, bjelle og rundeteller på sedvanlige utmerkede måte. Haavard og Per David manglet referansetider, og fikk dermed stipulert hhv 10:45 og 11:30 fra Per.

Jeg varmer opp i lettvektssko, men skifter til Inov-8 X-talon med pigger før start. Tror det var et lurt trekk! Vi varmer opp og blir noe mindre kalde - og så går starten! Tesfaye tar av noe vanvittig i første sving, og det går et unisont "..å steike!" gjennom feltet. Tor A., Vidar og Rune drar sakte i fra min gruppe, der jeg blir liggende mellom Haavard og Settar/Per David.

Tempoet er kontrollert og greit, men Haavard løper lett foran og får en luke på 2-3 meter. Usikker på rundetidene - knepper på klokka, men det er for mørkt til å se. Lukker den lille luken etterhvert og har det relativt greit noen runder. Når det er 3 runder igjen merker jeg at tempoet faller litt... vurderer å kline til, men holder igjen, det er fremdeles langt til mål. Med to runder igjen begynner jeg å få det, men tempoet øker ikke og jeg har et par ubrente fyrstikker i lomma.

Går forbi Haavard når det er en runde igjen, kjenner meg pigg. Tar noen lange skritt og får noen meter, men føler meg ikke trygg på å holde helt inn. Har jeg startet spurten for tidlig? Vet både Haavard og Settar er sterke. Gir det jeg har på sisterunden, tar meg helt ut på oppløpet og krysser mållinjen med Settar rett i rygg. Tiden min ble 10:49, Settar 10:50 og Haavard 5-10 sek bak.

Legger ut tider og plasseringer i morgen, men raskest var Tesfaye (9:56), foran Tor Atle (10:07?). Jeg hadde størst forbedring fra forrige gang (8 sek), foran Rune K (7 sek) og Tesfaye (6 sek). Premien denne gangen var Flaxlodd til de sistnevnte!

3 kommentarer:

 1. Høres moro ut de testløpa der.
  Moro å lese om også. Stoler du så mye på underlaget at du klarer å få ut max?
  Eller ville tidene vært enda bedre hvis det foreks var sommer akkurat nå?

  SvarSlett
 2. Det må være raskere på barmark, lett løpeutstyr og mer optimal temperatur... Kanskje 5-10 sekunder raskere pr km - rundt 10:30?

  SvarSlett
 3. 10 sek er optimistisk, men 5 bør være mulig. Da er vi på 10:34 og 3:31 på km. Hadde jeg klart å holde den farta i 7 km til så... Da nærmer vi oss 35 minutt på mila!

  SvarSlett