tirsdag 8. desember 2009

Snøkuten nr 3 - Houmsrunden

Pakket Tesfaye, Per og Bjørn inn i bilen og kjørte over til Veldre på Hedmarken på et føre som var illevarslende glatt og vått med 2 varmegrader. Kjørte Houmsrunden før start rundt for å vise Tesfaye løypa og hvor han skulle svinge - ville unngå reprise på leteaksjonen forrige måned. Det som engang hadde vært et fint snøføre var nå et slapsete og vanskelig underlag praktisk talt gjennom hele 11-kilometeren! Helt klart at dette ikke var en rekorddag!


Per pigger sko

Etter startskuddet gikk (dvs starteren ropte "PANG") stakk kvartetten med Arne, Trond, Tesfaye og Helge raskt avgårde, og jeg ble liggende bak et par stykker som dro sakte ifra meg. Vanskelig å finne et godt spor å løpe i med bare asfaltflekker noen steder og slush og ruglete is ellers. Per hadde pigget X-talon-skoene med 8 strategisk plasserte pigger pr sko, og det satt som et skudd! Hadde høvelig godt feste til tross for et meget tvilsomt underlag. Løypa er meget tøff med hele 230 meter stigning fra ca 1,5 km og opp til toppen av løypa på 7 km, veldig lite hvile å finne. Prøvde å disponere kreftene for å ha igjen tørt krutt fra toppen og inn.

Slet med å få opp farten i nedoverbakkene, kjentes som jeg fortsatt løp i oppover! Det var en sær følelse. Mellom 7 og 8 km går løypa i nedoverbakke i svinger gjennom tett skog, og rett før hovedveien hørte jeg raske trinn bak meg! Tenkte det var en som løp lett i nedoverbakkene og som kom til å gruse meg på de siste slake 3 km ned til mål!

Klarte å fokusere på løpesteg og armbruk og fikk opp frekvensen på stegene. Her nede på veien var det isete, vått og glatt om rakker'n, men jeg kjente at skoene satt og at jeg stolte på grepet. Lydene bak meg ble sakte svakere... herlig! Knallet videre nedover og klarte å holde plasseringen helt til mål. Kom inn på 46:46, snaut 3 minutter bedre enn i fjor. På dette føret er jeg meget fornøyd!

Tesfaye løp solid i kveld, og tok 2. plass! Han måtte gi tapt i spurten til 5-kjemperen Trond Vognild, som vant på 40:41. Tesfaye kom inn bare 3 sekunder bak! Han var blid som ei sol i garderoben, gav oss klem og sa "Next time - first place!" Ser ikke bort fra at han kan ha rett.

Resultatene er her

2 kommentarer:

  1. haha.. Synes jeg ser han glise og sier "Next time - first place"

    Bra racerapport!!
    Jeg hadde aldri turt race på det underlaget.

    SvarSlett
  2. Så ingen som ikke brukte brodder, pigger eller icebugs denne gangen! På skikkelig kaldt vinter-og snøføre funker jo vanlige joggesko bra...

    SvarSlett