lørdag 5. desember 2009

Skyberg!

Hentet Ola klokka 8 sharp og parkerte ved bommen en liten kilometer bak idrettsplassen på Mustadroa. Det var kommet 5-10 cm snø i løpet av natta, og det var fremdeles mørkt da vi begynte å brøyte løype innover skogsbilveien.

Brukte omlag 15 minutters på gå til enden på veien, så var det samme spor tilbake til bilen. Etter å ha snudd tilbake for tredje gang møtte vi en bil full av harejegere som så etter pus, og som i samme slengen eliminerte begge skisporene som vi med møye og besvær hadde gått opp. "Detti er itte skiløype, detti er væg" fikk vi høre. Kjente umiddelbart at jeg var grunnleggende uenig!

Skeptisk til harejegere

Det hjelper ikke å hisse seg opp, så vi skar opp til venstre og testet bakkene opp Skyberg - eller skybbr som det uttales lokalt. Snaut med snø i skogen, glad jeg brukte stein-og-stubbe-skia. Vesentlig mer snø høyere oppe. Gikk en halvtime innover før vi snudde nesa hjemover. Totalt ute i to og en halv time. Har ikke peiling på distansen, men må ha bikket to mil i sone 1 og 2.

3 kommentarer:

  1. Hvorfor går dere ikke der hvor det er kjørt spormaskin?? Glæstad f.eks. Ikke sett en bil i løypa der,dog noen harepuser.....

    SvarSlett
  2. hehe, det var spor der - men det var under nysnøen...

    SvarSlett
  3. Bli med på Snøkuten #3 i morgen! 11km på Veldre. Drar fra Gjøvik klokka 16:45.

    SvarSlett