tirsdag 2. mars 2010

Vinterens siste Snøkut

Dagens 6.9 km lange Kaashagarunden på Veldre markerte avslutningen på den 31 sesong med Snøkuten. Løpskarusellen går gjennom vinteren med 3 løp før jul, og 3 løp etter jul. Perfekte vinterforhold med is- og snødekke, godt feste og 5-6 minusgrader. Fra Gjøvik stilte Helge H og Rune K, foruten Per og undertegnede. Den korte kjøreturen fra andre-sida ble brukt til å legge detaljert slagplan for løpet. Inklusive taktikk for å slå Rolf som løp knallbra for 14 dager siden - og knep meg med 15 sekunder over 11 kilometeren.

23 deltagere vil sloss mot klokka, og startskuddet smeller som vanlig klokka halv 7. Det er mulig å få kontakt med bar asfalt i bilsporene hist og pist. Etter forrige løps halv-sprekk prøver jeg så godt jeg kan å passe pust og puls for å få en fornuftig start på løpet. Løypa stiger jevnt de første 2-3 km, og flater noe ut før det kommer et par kneiker opp mot 4 km. Derfra og inn er det slakt nedover med et par trøkker den siste kilometeren.

Premieutdelingen etterpå.
350 deltagere denne kvelden!

Har kontakt med Per til ca 3 km, da han sakte siger fra. Vurderer å kline til og forsøke å henge på, men har vett nok til å la være. Har ikke kontroll på Rolf, men han kan ikke være langt bak. Å snu seg å kikke er uaktuelt, men hører ikke noen i umiddelbart nærhet. Ut fra skogen etter ca 4 km ser jeg Per svinge sørover og starte den lange slake nedoverbakken, jeg er 100-200 meter bak på dette tidspunktet.

Nedover bakken ser vi ned mot Brummundal, men jeg konsentrerer meg om å finne et godt og sikkert spor i den isete og glatte bakken. Passerer mosjonister med 2 centimeters klaring for å kutte svingene maksimalt, en vakker dag kommer en skøyer til å sette ut en fot! Per løper bra nedover, klarer ikke å ta inn særlig. I bunnen av bakken hører jeg en som nærmer seg bakfra... Halvannen kilometer igjen!

Får neppe Pulitzer-prisen i år heller...
Helge, Per og meg.

Prøver å løpe lett og ledig forbi kirka, tenker på hyssing festet til hodet som drar OPP og FREM, slappe av i skuldrene, hofta frem - alle triksene jeg kommer på. Korter inn stegene opp bakken etter kirka, men blir passert på toppen av bakken av Roger Olsen fra Moelv som er sterk og drar noen meter ifra. Roger er i siget igjen etter en vinter med akillesproblemer. Går i mål på 26.20, 2 små sekunder bak Roger og 36 sekunder bak Per. Får revansj på Rolf som kommer inn 25 sekunder bak meg. Rune får gode 24:49, og Helge er i knallform og vinner på sterke 22:51. Tydelig at vintertreningen på mølla har gitt resultater!

Rolf fikk premie.

Tradisjonen tro er det premieutdeling på lokalet etterpå med premier til alle som har deltatt på 4 eller flere av sesongens løp. Det er også premier til alle med runde års deltagelse. Jeg er godt i gang med 30-års fatet, mangler bare 28 sesonger. Kaffen og kakene smakte fortreffelig, men jeg vant ingenting på grønn B 30, B 31 og gul E 42. Dårlig planlegging, hadde bare med kontanter til 3 lodd!

Resultater på kondis her

2 kommentarer:

  1. Bra løp og racereport!
    Nå er det snart bart asfalt og enda sterkere tider skal settes i et par Mizuno Ronin sko som står i en yttergang på Gjøvik.

    SvarSlett
  2. ...på hemmelig sted i innergangen. Væpnet vakt, tar INGEN SJANSER!

    SvarSlett